Élet-Stílus

Moses Mabhida Stadion

Kifejezetten a 2010-es foci vb-re épült a hatalmas stadion, melynek alapkövét 2006-ban rakták le.

A Dél-Afrikai Köztársaság harmadik legnagyobb városa a keleti parton fekvő Durban, mely egyben Afrika egyik legforgalmasabb kikötője. Erős az ázsiai, azon belül is főleg az indiai hatás, a várost körülbelül 70 százalékban afrikaiak, 20 százalékban pedig ázsiaiak lakják.

Itt épült a Moses Mabhida stadion, melynek terveit a német gmp architekten készítette. Az épület egyedi sziluettjével már messziről kitűnik a városképből. Ebben a különleges létesítményben 6 csoportmeccset, egy nyolcaddöntőt és egy negyeddöntőt rendeznek a vb ideje alatt. Maximális kapacitását 70 ezer főben határozták meg a világbajnokság idejére, ezt 56 ezerre csökkentik később, de szükség esetén 85 ezer ember is befér.

A megemelt alapon álló multifunkcionális stadion része egy 104 méter magas diadalív, amely nemcsak a tetőt tartja, hanem egy drótkötélpálya is végighúzódik rajta. Ezt követve egy kilátóhoz juthatnak el a látogatók, ahonnan a város és az Indiai-óceán csodálatos látványa tárul szemük elé. Eső esetén a stadion 80 %-át fedi be a tető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik