Élet-Stílus

Mi is a brazilokra fogadunk

A Nielsen piackutató vállalat európai közvélemény-kutatása szerint a brazil és a spanyol válogatott a vb esélyese.

Az 55 országban végzett felmérésben a legtöbben (24 százalék) a brazilok végső győzelmére tippeltek, majd spanyolok (15) és a németek (14) következnek a sorban. A magyaroknál Brazília (29), Spanyolország (13), Németország (12) volt a sorrend.

Ugyanakkor a nagyhatalmaknak számító európai országokban a megkérdezettek már sokkal inkább saját válogatottjuk felé hajlottak. Spanyolországban 65, Olaszországban 45, Németországban 40, Hollandiában 39, Franciaországban pedig a megkérdezettek 28 százaléka gondolja úgy, hogy övék lesz az aranyérem a pénteken kezdődő vb-n.

Magyarországon csak minden negyedik megkérdezett (24 százalék) kedveli a labdarúgást, addig a kontinensen minden harmadik (35). Az arány Európában Portugáliában (60 százalék), valamint Spanyolországban (53) a legnagyobb.

Európában is legtöbben az élő televíziós közvetítéseken követik figyelemmel majd a dél-afrikai világbajnokságot, ez teszi a válaszadók 86 százaléka. Összefoglalókat 59 százalék néz, újságból 42 százalék tájékozódik, és rádióból 30 százalék. Magyarországon a rádiót mindössze 16 százalék hallgatja a vb-vel kapcsolatos információk miatt.

Abban is nagy az egyetértés a különböző szurkolók körében, hogy be kellene vezetni a videóbírót: Magyarországon ezt 69 százalék gondolja így; az európai arány 72 százalék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik