Élet-Stílus

Nem súlyos Iniesta sérülése

A lengyelek elleni felkészüléséi mérkőzésen megsérült Andrés Iniesta játszhat a világbajnokságon.

A vb egyik nagy esélyesének tartott spanyolok utolsó felkészülési mérkőzésesükön, kedden 6-0-ra verték a lengyeleket, ugyanakkor az örömükbe némi üröm is vegyült.

Az első két gólt előkészítő Andrés Iniesta ugyanis megsérült, le is kellett cserélni. „Nem érezte jól magát, ezért jött le idő előtt a pályáról” – mondta Dr. Oscar Celada csapatorvos, aki azonnal hozzátette, a Barca középpályása enyhébb sérülést szenvedett, de elővigyázatosságból szerdán tüzetesen is megvizsgálták.

Kiderült, valóban nincs komoly baj, nincs szakadás, ezzel együtt egyelőre kérdéses, mikor léphet pályára, de nem kizárt, hogy egyetlen vb-meccset sem kell kihagynia.

Iniesta szerdán mosolyogva hagyta el a klinikát, és kijelentette: „Mindnen rendben”.

Az Európa-bajnoki címvédő spanyolok június 16-án, Svájc ellen játsszák első világbajnoki meccsüket. Iniestával kapcsolatban érdekes adat, hogy 2009 februárja óta egytlen olyan mérkőzése sem akadt a spanyol válogatottban, amelyet végigjátszott volna.

Xavi hosszabbított

Iniesta klubtársa, az ugyancsak válogatott Xavi két évvel meghosszabbította szerződését a spanyol bajnok Barcelonával. A középpályás 2016-ig szolgálja a katalán klubot, ugyanakkor fizetése és 80 millió eurós kivásárlási ára nem változott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik