Élet-Stílus

Nani nem mehet a vb-re

A portugál és jelen állás szerint a holland csapat is elvesztette egy-egy kezdőjátékosát. A délieknél Nani egész biztosan nem szerepelhet Dél-Afrikában, míg a németalföldiek védőjének, Khalid Boulahrouznak a sérülése a rajtig talán még rendbe jöhet.

Nani vállsérülése miatt már a portugálok szombati edzését is kihagyta, ám a nagyobb bajt kedden jelentette be válogatottja szakvezetése: a Manchester United 23 éves szélső támadója nem vehet részt a pénteken kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.

Az ibériaiak számára azért is nagy veszteség a pénteki gyakorláson megsérülő Nani hiánya, mert a remek futballista kiváló formában volt – múlt héten a Kamerun elleni barátságos mérkőzésen is betalált.
“Az elvégzett tesztek eredménye alapján nincs olyan állapotban, hogy szerepeljen a világbajnokságon” – tudatta kedden közleményben a portugál szövetség (FPF).

boulahrouz sérülése

Újabb játékos sérült meg a dél-afrikai világbajnokságra készülő holland labdarúgó-válogatottnál: Khalid Boulahrouznak kellett félbehagynia a keddi edzést. A védő bokáján egy jeges tömlővel sétált le a pályáról. A későbbi orvosok vizsgálatok során derül ki, hogy mennyire komoly a baj. A hollandoknál szombaton Arjen Robben sérülése okozott riadalmat, a támadó a hétvégén már csatlakozik a csapathoz, s a Dánia elleni hétfői mérkőzésén akár le is ülhet a kispadra.

A manchesteri labdarúgót a Benfica 25 éves középpályása, Ruben Amorim pótolja majd; a lisszaboni középpályás a pálya jobbszélén is otthonosan mozog.

A korábbi U21-es válogatott Amorim a nemzeti csapatban még nem mutatkozott be. A portugálok a brazilokkal, az elefántcsontpartiakkal és az észak-koreaiakkal szerepelnek egy csoportban a tornán, június 15-én kezdenek az afrikaiak ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik