Élet-Stílus

Túl fényűzőek az olaszok és a franciák?

A francia kormánypárti politikusok éppúgy bírálják a válogatott költekezését, mint olasz kollégáik. Extra szálloda, magas prémiumok?

Eddig nem szólaltak meg ilyen tárgykörben politikusok a foci vébével kapcsolatban, ezúttal rögtön két ország irányítói is kifogással éltek.

A francia kormánypárti politikusok szerint túl elegáns a Dél-Afrikában lefoglalt szálloda.
A Pezula nevű ötcsillagos szálloda “Afrika legfényűzőbb hotelkomplexumaként” hirdeti magát. Ezer hektáros, saját golf- és labdarúgópályával rendelkező területen a lakosztályok hatszáz euróba kerülnek egy éjszakára.

Egy bizonyos Rama Yade úgy gondolja, jelzésértékű, hogy a spanyol válogatott egy egyetemi kampuszt foglalt le, a franciák pedig jobban tennék, ha eredményeikkel kápráztatnék el a világot.

Olaszországban a törvényalkotás egyszerűbbé tételéért felelős miniszter, Roberto Calderoli megvonná a labdarúgó-válogatott játékosaitól a világbajnoki eredménytől függő juttatást. Indítványában azt kéri, a válogatott tagjai az államadósságra való tekintettel mondjanak le a prémiumukról.

240 ezer eurót járna a győzelemért, a második helyért fejenként 130 ezer, a harmadikért pedig 30 ezer euró ütné a labdarúgók markát.

“Ha Calderoli elmondaná, hogy egészen pontosan hol kötne ki a pénzem, elfogadnám a megszorításokat” – válaszolt a miniszter javaslatára Gianluigi Buffon, a nemzeti tizenegy kapusa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik