Élet-Stílus

Padlóra küldték a Koeman-csapatot

Megalázó, súlyos vereséget szenvedett Amszterdamban a magyar labdarúgó-válogatott. A hat bekapott gólra nem lehet mentség, Koeman legénysége motiválatlanul, elképzelés nélkül futballozott, szemben a vb-lázban égő hollandokkal.

A várakozásoknak megfelelően, a hazai publikumtól vérmes vb-reményekkel búcsúzó hollandok kezdték aktívabban a találkozót, gólt mégis a mieink szereztek. A találkozó 6. percében Torghelle remek keresztlabdával ugratta ki Dzsudzsákot, aki a behátráló Van Bronckhorst mellett tanárian csavart a hosszúba.

A gól nem zavarta össze a hazaiakat, hiszen futószalagon dolgozták ki helyzeteiket. Főleg Kuyt és Van Persie volt elemében, az egyenlítő találat is kettejük összjátékának eredményeként született: előbbi harcosan szerzett labdát az alapvonal előtt, majd visszagurított, Van Persie pedig higgadtan lőtt Fülöp kapujába. A gól után sem változott a játék képe, a labdát szinte kizárólagosan birtokló hollandok több helyzetet is kidolgoztak, de csak egy szabálytalan gólt tudtak szerezni – Meier mezrángatás miatt érvénytelenítette Kuyt találatát.

A második félidőben nem sokat változott a játék képe, annyiban azonban igen, hogy a holland helyzetek ezúttal góllá értek. A találatok sorát a csereként lehetőséghez jutó Robben indította, majd sorrendben Sneijder, Van Bommel, újra Robben, és a csereként beálló, egy perce pályán levő Elia jegyezték. A lefújás előtt Robben sérülése borzolta a kedélyeket – egy sarkazást követően kezdett bicegni a Bayern ásza. Van Marwijk csapata remek főpróbát tartott, és bizakodással várhatja a hétfői, Dánia elleni vb-rajtot. Pláné annak tükrében, hogy az északi rivális egygólos vereséget szenvedett a házigazdától.

Felkészülési mérkőzések:

Hollandia-Magyarország 6-1 (1-1)
Amszterdam, Amsterdam Arena. Vezette: Meyer (német)
Gól: Van Persie (21.), Robben (63., 77.), Sneijder (54.), Van Bommel (71.), Elia (74.), illetve Dzsudzsák (6.)
Hollandia: Stekelenburg – Van der Wiel, Heitinga (Ooijer, 61.), Mathijsen, Van Bronckhorst – Van Bommel, Van der Vaart (Affelay, 79.) – Kuyt (Robben, 46.), Sneijder, De Jong – Van Persie (Huntelaar, 68.)
Magyarország: Fülöp – Bodnár, Juhász, Horváth Gábor (Vadócz, 79.), Vanczák – Szélesi – Dzsudzsák, Huszti (Lázok, 68.), Bodor – Priskin– Torghelle (Elek Ákos, 58.)

Dél-Afrikai Köztársaság-Dánia 1-0 (0-0)
Gól: M’Phela (76.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik