Élet-Stílus

Lemondott a Fradi igazgatója

Lemondott posztjáról Berki Krisztián, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. Prukner László szakmai igazgatóként dolgozik majd a Ferencvárosnál.

Az új edzőnek, Prukner Lászlónak szakmai igazgatóként ki kell majd alakítania a klub új sportpolitikáját mind az utánpótlás, mind az első és a második csapat tekintetében.

„Az volt a célunk, hogy egy olyan szakembert találjunk, aki biztosan olyan helyre vezeti a csapatot, amely méltó a klub múltjához” – mondta Berki Krisztián, aki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón bejelentette a lemondását, majd ezt követően távozott a teremből. A kapusból lett sportvezető 2008 júniusában lett vezérigazgató, a szerződése 2012. június 30-ig szól.

„Mindenki, aki Ferencváros érzelmű, akinek ez a klub jelenti az identitást, az tegye félre a sérelmeit. A magam munkájával megpróbálom megteremteni, hogy az emberek büszkék legyenek erre az egyesületre. A szurkolóknak a klubot kell szeretni, nem a csapatot, az edzőt, vagy a klubigazgatót” – nyilatkozta Prukner, akit a ferencvárosi baráti kör is köszöntötte, a szakember egy sálat, valamint egy nyakkendőtűt kapott ajándékba.

Az új szakmai igazgató elmondta még: mindenképpen szeretne más stílust játszatni a Ferencvárossal, elsődleges céljának azt tartja, hogy az együttes képes legyen legalább két rendszerben futballozni, és hogy – akár egy adott mérkőzésen belül is – rugalmasan változtathasson a csapaton. A Fradinál erősítésként egyelőre Rodenbücher István és Nagy Patrik érkezését jelentették be, de több új játékos szerződtetése várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik