Élet-Stílus

Benítez lesz az Inter edzője

Rafa Benítez lehet az Inter vezetőedzője, míg a spanyol szakvezető helyét Kenny Dalglish foglalhatja el a Liverpool kispadján.

A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, az Inter három évre szóló szerződést kínál a spanyol szakembernek, aki szezononként 5,5 millió eurót tehetne zsebre A lap szerint az 50 éves trénert a jövő héten mutatják be olasz csapatnáll, amely idén a Bajnokok Ligája ellett az olasz bajnokságot és kupát is megnyerte az azóta már a Realhoz szerződött José Mourinhóval. Az angol sajtó úgy értesült, hogy Benítez hárommillió fontos, azaz egymilliárd forintos végkielégítéssel távozik Liverpoolból, mivel szerződése 2014-ig szólt.

A „vörösöknél” jó eséllyel pályázik a megüresedett kispadra Kenny Dalglish, a klub korábbi legendás játékosa és edzője. A brit bukmékerek szerint ugyanakkor az 59 éves szakember csak harmadik a favoritok sorában, valószínűbbnek tartják Martin O’Neill (Aston Villa) vagy Roy Hodgsont (Fulham) liverpooli szerepvállalását, de a korábbi német szövetségi kapitány, Jürgen Klinsmann is azok között van, akikre fogadni lehet.

Bruce Grobbelaar, a Liverpool korábbi BEK-győztes kapusa egyébként Dalglisht választaná a „vörösök” új edzőjének.

„Csak egy ember van, akit megillet a kispad, és az Kenny Dalglish. Hiszem, hogy rá esik a választás” – nyilatkozta pénteken Grobbelaar, aki szerint Daglisht érdekli a feladat, mert szereti a futballt és a Liverpoolt, nem véletlenül gyakori vendég az Andield Roadon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik