Élet-Stílus

Kérdőjeles Cardozo vb-szereplése

A paraguayi válogatott egyik legjobbját veszítheti el a vb előtt egy héttel.

Pedro Aldave, a Benficában játszó Oscar Cardozoügynöke a sajtónak elárulta, hogy képviseltje több mint valószínű, hogy nem szerepelhet a dél-afrikai világbajnokságon. A futballista bokasérülése dacára végigjátszotta az idényt a lisszaboniaknál, fájdalmai miatt viszont többször beinjekciózva játszott.

A 27 esztendős támadóra komoly szerep hárult volna a vb-n, a Benfica színeiben idén 36 gólt szerzett, sokszor futballozott ellenállhatatlanul. Áprilisban azonban, a Sporting elleni rangadón megsérült. Fájdalmai ellenére folytatta a futballt, a Rio Ave elleni utolsó bajnokin például két góllal zárt.

A Manchester City és a Sahtar Doneck által is figyelt futballista jelenleg külön edz a válogatott tagjaitól, s aligha lesz bevethető Dél-Afrikában. Ügynöke szerint hibázott, amikor „mindent feláldozott a Benficáért.”

„Az utolsó négy bajnokin sérülten játszott, s ez a világbajnoki szereplésébe kerülhet” – fogalmazott a TSF rádióadónak nyilatkozó Aldave. „Túl sokat áldozott a klubjáért, így nem meglepő, ha a szövetségi kapitány egy nála jobb erőállapotban lévő csatár mellett dönt végül.”

Cardozo tagja a paraguayiak szűk, 23-as keretének. A listát sérülés esetén azonban még meg lehet változtatni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik