Élet-Stílus

Prukner irányítja a Ferencvárost

Magyar edző, jelesül Prukner László irányítja a jövőben a Ferencvárost. A Kapásvárról távozó tréner hároméves szerződést ír alá pénteken az Üllői úton.

„Prukner László éveken át remekül dolgozott Kaposváron, most egy igazi kihívást jelenthet számára a ferencvárosi munka, én pedig annak is örülök, hogy az előzetes terveknek megfelelően a szakmai irányítás magyar szakember kezébe kerül” – nyilatkozta az FTC honlapján Berki Krisztián, a labdarúgócsapatot működtető zRt. vezérigazgatója.

Legutóbb Csank János személyében dolgozott magyar tréner a külföldi tulajdonossal bíró, akkor még NB II-es Ferencvárosnál, majd őt 2008. április 17-én Bobby Davison váltotta, vele jutott vissza a csapat az élvonalba, később pedig Craig Short kezébe került a karmesteri pálca. Prukner László – aki civilben testnevelőtanár – hét éven át dirigálta a Kaposvárt, az NB I-es edzők közül a legrégebben dolgozott ugyanannál a csapatnál.

2004-ben jutott fel a somogyi együttessel az élvonalba, azóta 179 első osztályú mérkőzésen ült a kispadon. Egy éve ő vezeti az edzőképzést Magyarországon. „Remélem, meg tudok felelni az elvárásoknak, ha ez így lesz, akkor az Kaposvár dicsőségére is válik. Ami lettem, és aki lettem, azt a Rákóczinak köszönhetem. Úgy gondolom, most jött el az idő, hogy váltsak” – nyilatkozta Prukner az MTI-nek

Az előző szezonban a Fradi a 7., Prukner volt csapata, a Kaposvár a 12. helyen végzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik