Élet-Stílus

Lemarad a Ferrari?

A Ferrari ugyan nagy fejlesztési csomaggal készül a következő európai futamra, a június végén esedékes valenciai versenyre, de Fernando Alonso attól tart: ez nem lesz elég.

A Ferrari főnöke, Stefano Domenicali a gyenge törökországi hétvége utána (Felipe Massa a 7., Fernando Alonso a 8. helyen zárt) azonnali lépéseket, a fejlesztés felpörgetését jelentette be, bár azt is hozzátette, hogy a következő nagyobb csomag csak a június végi Európa Nagydíjra érkezik, azaz a jövő héten Kanadában nem várható előrelépés.

Az olasz sportvezető azt is hangsúlyozta, még nem mondanak le 2010-es sikerekről, de Fernando Alonso, a csapat spanyol versenyzője attól tart, hogy a csapat Valenciára ígért előrelépése nem lesz elég ahhoz, hogy küzdelemben maradjanak a vb-címért.

„Tudjuk, hogy a McLaren és a Red Bull messze előttünk jár, azt viszont nem tudjuk, hogy a fejlesztés elég lesz-e. Nem tudjuk, meddig tart felzárkózni, de az az igazság, hogy majdnem nyolctizedre vagyunk a Red Bulltól és hat-hét tizedre a McLarentől, ezek fejlesztések pedig nem hoznak olyan sokat” – nyilatkozta a spanyol, aki jelenleg a vezető Mark Webbertől (Red Bull) 14 ponttal lemaradva negyedik a vb-pontversenyben.

Másolt a Lotus?

Csalás miatt Force India csapat pert indított a szintén angliai székhelyű Lotus ellen. A silverstone-i istálló azzal vádolja hinghami riválisát, hogy egyes karosszéria-elemeket lemásolt a versenyautójáról. A Lotusnál a korábban a Force Indiánál dolgozott Michael Gascoyne, valamint az olasz Aerolab műhely felel a formatervért – írta az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik