Élet-Stílus

De Rossi a mentalitásban bízik

A Roma klasszisa szerint az olasz csapat mentalitása nem változott meg attól, hogy új emberek épültek be a csapatba a legutóbbi világversenyek óta.

Az olasz válogatott címvédőként érkezik a dél-afrikai világbajnokságra.Daniele de Rossi szerint az egység az új játékosok érkezése ellenére is létezik:

„A csapat sikereinek titka a játékosokban keresendő. A vb megnyerése óta együtt vagyunk, és igaz, hogy az EB-n a spanyolok megállítottak bennünket, és nagyon tehetséges fiatal játékosok épültek a válogatottba, a mentalitásunk nem változott, az erőnk pedig ebben rejlik.” – mondta de Rossi a fifa.com-nak adott interjújában.

A Roma játékosa is Argentína, Anglia, Spanyolország és Brazília csapatát említette, mint a vb fő esélyesei. Kérdés, nem sok-e az idős játékos a válogatottban.

„Igaz, hogy többen is 30 felett járnak már, de nem szabad elfelejteni, a vb egy rövid torna, hét meccset kell játszani csupán… Marcello Lippinél jobb kapitányunk nem is lehetne, a légkör remek, fantasztikus edző és személyiség irányít minket. Győzhetünk, ha bátrak, fittek, erősek, egységesek és szerencsések leszünk” – dicsérte főnökét de Rossi.

Az interjúban de Rossi elmondta, megfordult a fejében, hogy külföldre igazol, de – ahogy fogalmazott – a Roma az élete, nem tudja, boldog lenne-e valahol máshol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik