Élet-Stílus

Sima vereség, rossz játék

Nagyon könnyedén, 3-0 arányban nyert a német válogatott a Puskás Ferenc stadionban a magyarok ellen. A magyar csapatnak lényegében helyzete sem volt, és még úgy is Király volt az egyik legjobb, hogy három gólt is kapott.

Rosszul indult a találkozó, a 4. percben Torghelle teljesen értelmetlenül szabálytalankodott egy német szögletnél, és a bíró büntetőt ítélt a vendégek javára, amit Podolski magabiztosan értékesített. Ezt követően a németek uralták a játékot, a magyarok teljesen a kapujuk elé szorultak. Özilm előtt négyszer is lehetőség adódott a gólszerzésre, ám Király mindig közbe tudott avatkozni, néha kifejezetten bravúrral. Mellette még Dzsudzsák elfutásait lehetne megemlíteni, ha beadásai célt értek volna, így semmi veszélyt nem jelentett a kapura.

A második félidőre a németek kicsit visszaálltak, több teret hagytak a magyaroknak, akik ezzel sem igazán tudtak élni, teljesen céltalanul passzolgattak, teljes tanácstalanság látszódott az egész csapaton, érezhető volt egy irányító hiánya. A cserék főleg a németeket hozták fel, előbb Gomez kapott remek passzt Marintól, amit már csak be kellett lőnie, majd Cacau sprintelte Vanczákot, majd elfektette Királyt, hogy az üres kapuba gurítson. Négy perc alatt kettőt lőtt a német csapat. Nem talált be, de a győzelemben jelentős része volt Marinnak, aki mindannyiszor lefutotta a teljes magyar védelmet, szemmel láthatóan nem tudák tartani. Ez főleg Juhász kényszerű cseréje után volt szembeötlő, amikor a magyar védelem teljesen szétesett. Végén még Lázok lőtt nagyszerűen, ám az addig dologtalan Neuer remekül hárított, így a szépítés sem lett meg.

A magyar csapat lényegében teljesen alárendelt szerepet játszott, egy játékos sem tudott kiemelkedőt alkotni, de még csak a feladathoz felnőni sem. Az újoncok (Koman, Németh, Lackó) bár nem játszottak jól, de főleg Németh mintha egy kis színt vitt volna a játékba, főleg a teljesen haszontalan Torghelle után.

Magyarország-Németország 0-3 (0-1)
Puskás Ferenc stadion. Vezette: Claus Bo Larsen (dán)
Gól: Podolski (5. – 11-esből), Gomez (69.), Cacau (73.)
Sárga lap: Bodnár (14.), illetve Trochowski (41.), Friedrich (62.)
Magyarország: Király Gábor – Bodnár László (Laczkó Zsolt, 85.), Juhász Roland (Szélesi Zoltán, 71.), Horváth Gábor, Vanczák Vilmos – Bodor Boldizsár (Tőzsér Dániel, 45.), Vadócz Krisztián, Koman Vladimir (Lázok János, 87.), Dzsudzsák Balázs – Huszti Szabolcs (Priskin Tamás, 71.) – Torghelle Sándor (Németh Krisztián, 61.)
Németország: Neuer – Boateng, Mertesacker, Friedrich (Badstuber, 71.), Westermann – Khedira (Aogo, 45.) – Trochowski (Jansen, 61.), Özil (Cacau, 45.), Kroos (Marin, 61.), Podolski – Klose (Gomez, 61.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik