Élet-Stílus

Tilos hirdetni az üdülési csekket

admin
admin

2010. 05. 28. 10:35

Az internetes hirdetési lapok a jövőben várhatóan már a megjelenés előtt kiszűrik az üdülési csekkek törvénytelen adás-vételét tartalmazó reklámokat, miután a Fővárosi Bíróság napokban hozott döntése alapján felelősséget kell vállalniuk ezen törvénytelen hirdetésekért.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a Fővárosi Bíróság a közelmúltban hozta meg azon döntését, hogy az üdülési csekk adás-vételére vonatkozó elektronikus hirdetések gazdasági reklámnak minősülnek.

A hatályos jogszabályok alapján a gazdasági reklám közzétevője felelősséggel tartozik az internetes oldalán közzétett hirdetés tartalmáért. Mivel az adó- és járulékkedvezménnyel támogatott üdülési csekk névre szóló, így annak eladását vagy megvételét a törvény tiltja, tehát az adás-vételre vonatkozó hirdetések törvénysértőek – fejtik ki.

Az alapítvány tájékoztatása szerint a bíróság elutasította az elektronikus hirdetést megjelentető szolgáltatók azon álláspontját, melyben az elektronikus kereskedelemre hivatkozva nem akartak felelősséget vállalni a hirdetések tartalmáért. Kiemelik: az elektronikus hirdetési lapokat üzemeltető szolgáltatók így a jövőben vélhetően már a megjelenés előtt kiszűrik az üdülési csekk törvénytelen adás-vételét tartalmazó kezdeményezéseket.

Az üdülési alapítvány munkatársai megjegyzik továbbá, hogy a fent említett, “nemzetközileg is jelentős jogerős ítélet” túlmutat a konkrét eseten, így várhatóan átrendezi az elektronikus hirdetések kialakult magyarországi gyakorlatát azzal, hogy kedvező hatással lehet azon termékek forgalmazására, melyek márkája védjegyoltalom alatt állnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.