Élet-Stílus

Ismét ARC pályázat

Hol élsz, hová tartozol, valós, vagy virtuális világba? Ki vagy te, mint kommentelő vagy blogíró? - ezekre a kérdésekre várják a választ az Arc plakátverseny szervezői.

“Hol élsz Te?” címmel írta ki az Arc Művészeti Szolgáltató az idei plakátverseny ernyőtémáját. A szervezők arra kíváncsiak, hogy melyek azok a virtuális, vagy valós terek és közösségek, ahol a pályázó otthonosan mozog. Azt javasolják, hogy “Gyakorolj kritikát és önkritikát! Legyél szókimondó!”. Az Arc versenyre a felkínált témán túl más aktuális ötlettel is lehet jelentkezni.

Idén először hirdettek a közösségek számára pályázatot: a pályázó társaságok lehetnek fontos társadalmi szerepet betöltő szerveződések, vagy olyanok, amelyek sokak elől rejtetten, zártan működnek és – ahogy a kiírás fogalmaz – “létalapjuk a közös cél, érdeklődés vagy vonzalom”.

Az elmúlt évekhez hasonlóan Arc+ néven idén több vendégpályázat kapcsolódik a versenyhez. A Dohányzásról Leszokást Támogató Központ, a Pfizer és a Médiaunió óriásplakátot, vagy egyperces filmet vár a dohányzásról való leszokásról.

A másik Arc+ téma “Te is tehetsz a szegénység ellen!” címmel jelent meg annak kapcsán, hogy 2010 a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve. Olyan óriásplakátokat várnak, amelyben nem sztereotip módon közelítik meg a témát.

A harmadik téma gazdája az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete: a “Velünk is megtörtént: bEUgrottunk” című versenyre óriás- vagy A0-ás plakátot várnak, ami azt mutatja be, hogy “milyennek látod az európai közösséget, mit jelent számodra magyarként európainak lenni”.

A pályázatok leadási határideje: július 12.

AJÁNLOTT LINKEK:

A pályázatról bővebben

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik