Élet-Stílus

Eb-keretet hirdetett Kemény Dénes

Kemény Dénes szövetségi kapitány a hagyományoknak megfelelően a VLV-n hozta nyilvánosságra a magyar válogatott Eb-keretét. A felkészülés június 21-én kezdődik.

A 20 meghívottból kerül ki a zágrábi Európa-bajnokságra utazó 13 játékos. Nincs a listán Steinmetz Ádám neve. A Primorac Kotor montenegrói bajnoki döntőre készülő centere ugyanis a hosszúra nyúlt klubszezon után fizikai állapotára hivatkozva nem vállalta a válogatottbeli szereplést.

A magyar válogatott zágrábi Eb-re készülő, a római világbajnokság óta első alkalommal kihirdetett hivatalos kerete:

Baksa László (Szeged), Gergely István (Honvéd), Nagy Viktor (Vasas), Szécsi Zoltán (Eger) – kapusok

Bátori Bence (Honvéd), Biros Péter (Eger), Bundschuh Erik (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Vasas), Kis Gábor (Vasas), Madaras Norbert (Pro Recco), Marnitz Gergő (Honvéd), Mátyás Zoltán (FTC), Szivós Márton (Honvéd), Török Béla (Szeged), Varga Dániel (Vasas), Varga Dénes (Vasas), Vámos Márton (KSI), Vörös Viktor (Vasas) – mezőnyjátékosok.

“A most meghirdetett keret erre az évre szól, jövő januárban lehetnek új meghívottak. Tizennyolc játékossal szerettem volna elkezdeni a felkészülést, de miután az Eb-ig sok idő van, a biztonság miatt két posztra is több játékost hívtam, mint amennyit eredetileg terveztem. És miután most van idő, könnyen lehet, hogy nem egy lépésben, hanem több menet közbeni szűkítéssel lesz a 20-ból 13” – nyilatkozta a VLV-nek Kemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik