Élet-Stílus

Kupagyőztes a Loki

A bajnok és Ligakupa-győztes Debrecen nyerte a Magyar Kupát, miután a budapesti döntőben 3-2-re legyőzte a Zalaegerszeg együttesét.

Kiegyenlített küzdelemmel indult a bajnok Debrecen és az első kupadöntőjét játszó Zalaegerszeg összecsapása a Puskás Ferenc Stadionban. Az adok-kapokból végül a több ászát – Bodnár, Feczesin és Rudolf sem volt a keretben – is nélkülöző Loki jött ki jobban, és Coulibaly találatával megszerezte a vezetést. A gól picit összezavarta a zalaiakat, a bajnok pedig gyorsan büntetett: Coulibaly ezúttal feladóként jeleskedett, a befejezés Yannickra hárult. A félidő vége felé feltámadó Zalaegerszegnek Pavicsevics révén még a szünet előtt sikerült a szépítés.

A második félidőt a hajdúságiak kezdték jobban, aminek a 68. percben újabb gól lett az eredménye: a Yannickot váltó Rezes asszisztját Coulibaly váltotta gólra. Az újabb debreceni gól után még le sem hűltek a kedélyek, mikor Rudnevs visszaállította az egygólos különbséget, izgalmassá téve a hajrát. A hátralevő 20. perc alatt mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, de mivel újabb gól már nem született, a Debrecen nyerte a kupát.
Kupagyőztes a Loki 1

Labdarúgó Magyar Kupa, döntő:

DVSC-TEVA–Zalaegerszegi TE 3-2 (2-1)
Budapest, Puskás Ferenc Stadion. Vezette: Vad II István
Gól: Coulibaly (24., 68.), Yannick (30.), illetve Pavicsevics (41.), Rudnevs (69.)
Debrecen: Verpecz, Bernáth, Komlósi, Mijadinoszki, Laczkó, Szakály P., Bódi (Varga J., 90.), Szélesi
Czvitkovics (Kiss Z., 82.), Coulibaly, Yannick (Rezes, 44.)
Zalaegerszeg: Vlaszák, Kocsárdi (Rajcomar, 77.), Miljatovic, Bogunovics, Máté, Sluka (Balázs, 61.), Horváth A., Kamber, Illés, Rudnevs, Pavicsevics

Ajánlott videó

Olvasói sztorik