Élet-Stílus

Kínos amerikai kudarc

Negatív mérleggel zárták a világbajnokságra készülő csapatok a keddi szintfelmérőket: míg az Egyesült Államok és Paraguay vereséget szenvedett, addig az egyaránt Ausztriában edzőtáborozó Kamerun, Elefántcsontpart, Görögország és Koreai NDK döntetlennel zárta soros felkészülési mérkőzését.

A legkínosabb a C-csoportba sorsolt amerikaiak kudarca, hiszen hazai közönség előtt szenvedtek vereséget a világjátékról lemaradó Csehektől. A keretszűkítés előtt álló, ennek jegyében kísérletező Bob Bradley felforgatott együttest küldött pályára, de Edu révén így is megszerezte a vezetést. A csehek Sivok révén még szünet előtt egyenlítettek, majd fordulás után Polak révén a vezetést is megszerezték. Erre Gomez révén még volt válasza a házigazdának, de Fenin és Necid találatára már nem, így a 4-2-es vereséget szenvedett.

Paraguay mentségére szolgál, hogy a világbajnokságról Henry emlékezetes kezezése miatt éppen lemaradó, harcias írekkel kellett szembenéznie, ráadásul Dublinban. A találkozó hőse az egy gólt és egy asszisztot jegyző Kevin Doyle volt.

Ami a többi mérkőzést illeti: míg az egyaránt világbajnoki résztvevő Görögország és Koreai NDK gólgazdag mérkőzésen ikszelt – hiába vezettek kétszer is a hellének, a távol-keletieknek mindig volt válaszuk -, addig Kamerun Grúziával, Nigéria pedig Szaúd-Arábiával játszott gól nélküli döntetlent.

Barátságos mérkőzések:

Egyesült Államok-Csehország 2-4 (1-1)
Gól: Edu (17.), Gomez (66.), illetve Sivok (44.), Polak (58.), Fenin (77.), Necid (90+2.)

Írország-Paraguay 2-1 (2-0)
Gól: Doyle (7.), Lawrence (39.), illetve Barrios (58.)

Görögország-Koreai NDK 2-2 (1-1)
Gól: Kacuranisz (2.), Hariszteasz (48.), illetve Dzong Te Sze (24., 52.)

Nigeria – Szaúd-Arábia 0-0

Kamerun-Grúzia 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik