Élet-Stílus

Armin Veh a Hamburg új vezetőedzője

Armin Veh lett a Hamburg vezetőedzője. A Wolfsburg januárban menesztett szakvezetője kétéves szerződést kötött a Bundesligában szereplő klubbal. A hamburgi edzőváltással párhuzamosan a kicker megválasztotta a Bundesliga legjobbjait.

A hamburgiak Bruno Labbadia áprilisi felállítása óta új vezetőedzőt kerestek, a tavaszt még a „tűzoltóként” szerződtetett Ricardo Moniz vezényelte le.

A HSV eredetileg a Twente együttesét holland bajnoki címig vezető Steve McClarent szerette volna a posztra, ám az egykori angol szövetségi kapitány végül a Wolfsburgot választotta.

Az idén az Európa Liga elődöntőjéig jutott északiaknál új sportigazgatót is választottak, mégpedig a csapat védője, a játékos-pályafutását lábközépcsont-törése miatt befejező Bastian Reinhardt személyében. A 34 éves futballista 132 alkalommal szerepelt a Hamburg színeiben, s összesen 166 élvonalbeli találkozón lépett pályára. Reinhardt feladata a játékos-megfigyelés, illetve a keret kialakítása lesz.

A karrierjét az Augsburg kispadján kedző, majd a Greuther Fürth, a Reutlingen, és a Hansa Rostock csapatát felkészítő 49 esztendős tréner 2007-ben a Stuttgarttal bajnoki címet nyert, majd 2008 novemberében távozott a csapattól, s 2009 májusában a friss bajnok Wolfsburghoz szerződött.

robben a legjobb játékos, van gaal a legjobb edző

A BL-döntő elvesztése után két “vigaszdíjnak” örülhet a Bayern München labdarúgócsapata: Arjen Robbent választották a német bajnokság legjobb játékosának, Louis van Gaalt pedig a legjobb edzőnek. A kicker szaklap szavazásán 18 csapat 241 futballistája közül kerültek ki a helyezettek, s a 26 éves Robben a voksok 71,25 százalékát begyűjtve fölényesen végzett az élen. A holland szélső mögött a gólkirály Edin Dzeko (Wolfsburg, 6,7 százalék) lett a második, Bastian Schweinsteiger (Bayern München, 5,4) pedig a harmadik.
Robben honfitársa, a Bayernt a Bundesliga-elsőség mellett kupagyőzelemre is vezető van Gaal 34,9 százalékot kapott. Az edzőknél Christian Gross (Stuttgart, 19,7) és Felix Magath (Schalke, 17,2) került még fel a képzeletbeli dobogóra.

Az autógyári együttes vezetősége azonban idén januárban menesztette, mert a gárda a várakozásokon alul teljesített a szezonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik