Élet-Stílus

Argentin henger, portugál góliszony

Az angol és az argentin válogatott is győzelemmel rukkolt elő vb-felkészülési találkozóján. Diego Maradona csapata Kanadát, míg az európaiak Mexikót győzték le. A németek az FC Südtirol ellen gyakoroltak – és újabb játékost vesztettek, Portugália nem bírt a FIFA-világranglista 117. helyezettjével.

A dél-afrikai torna előtti „bicentenáriumi búcsúmeccsén” az argentin válogatott könnyed diadallal lépett túl Kanadán.

A Buenos Aires-i találkozón Maxi Rodriguez adta meg az alaphangot, az Atlético Madrid – Liverpoolba kölcsönadott – futballistája duplával lepte meg az északiakat. Ezt követően is a hazaiak akarata érvényesült, miközben Lionel Messi a padon gubbasztott.

Ahogy az argentinok, az angolok is elbúcsúztak közönségüktől: Londonban Fabio Capello együttese 3-1-re legyőzte Mexikót, ám a rengeteg tartalék-játékossal felálló angolok távolról sem voltak olyan meggyőzőek, mint az Albiceleste. King szépen helyezett fejesével és Crouch – kezezés-gyanús – góljával a házigazdák korán megléptek, ám Guillermo Franco még a szünet előtt szépített egy közeli akcióból.

Samuel, Milito és messi ezúttal pihenőt kapott (MTI/EPA)

Samuel, Diego Milito és Messi ezúttal pihenőt kapott (MTI/EPA)

Az angolok ugyanakkor szerencséjüknek is köszönhették az állást – Robert Green két óriási bravúrt is bemutatott, míg egy alkalommal a mezőnyfölényben játszó mexikóiak kapufát lőttek. Szünet után viszont feljavult az angolok játéka, s a védő Glen Johnson remek egyéni akció után beállította a végeredményt.

A favoritok közül a német válogatott zárta a legrosszabb egyenleggel a napot. Bár a Nationalelf minden további nélkül 4-0-ra verte alkalmi partnerét, az FC Südtirolt, újabb középpályást vesztett: a találkozó közben lesántikáló, jobb bokáját fájlaló Cristian Träsch nem lesz ott Dél-Afrikában.

A németek embert, a portugálok némi presztízst vesztettek, hisz Covilhában az Eduardo – Paulo Ferreira (Miguel, 68.), Ricardo Carvalho (R. Costa, 46.), Bruno Alves, Fábio Coentrao – Pedro Mendes (Tiago, 58.), Veloso (Meireles, 46.), Deco (Danny, 58.) – Nani, Liedson (Almeida, 46.), C. Ronaldo összeállításban 0-0-val hangoltak a Zöld-foki Köztársaság ellen. A rendező Dél-Afrika Bulgáriával játszott békés, 1-1-es döntetlent.

barátságos mérkőzések

Argentína-Kanada 5-0 (3-0)
Buenos Aires. Vezette: Rivera (perui)
Gól: Rodriguez (16., 32.), Angel Di Maria (37.), Tévez (63.), Agüero (71.)
Argentína: Romero – Gutierrez, Burdisso, Otamendi, Heinze (C.Rodriquez, 59.) – M.Rodriguez (Verón, 45.), Mascherano (Bolatti, 59.) – Di Maria, Pastore (Garce, 74.) – Higuain (Palermo, 68.), Tévez (Agüero, 70.).
Kanada: Onstad – Staltieri, Hastings (Smith, 79.), Hainault, Klukowski – Johnson (Pacheco, 84.), Ledgerwood (Peters, 55.), Imhof, De Rosario (Ademolu, 87.) – Simpson, Friend (Jackson, 65.).

Anglia-Mexikó 3-1 (2-1)
London, Wembley, 88 638 néző. Vezette: Toma (japán)
Gól: King (17.), Crouch (34.), Glen Johnson (47.), illetve Franco (45+3.)
Anglia: Green (Hart, 46.) – Glen Johnson, Ferdinand (Carragher, 46.), King, Baines – Walcott (Lennon, 77.), Gerrard, Carrick (Huddlestone, 61.), Milner (Adam Johnson, 85.) – Crouch (Defoe, 46.), Rooney
Mexikó: Perez – Juarez, Aguilar (Barrera, 52.), Marquez, Salcido – Osorio, Torrado, Rodriguez, Giovani (Blanco, 72.) – Franco (Hernandez, 46.), Vela (Guardado, 62.)

Ausztrália-Új-Zéland 2-1 (0-1)
Gól: Vidosic (57.), Holman (90.), illetve Killen (16.)

Japán-Dél-Korea 0-2 (0-1)
Gól: Pak Dzsi-szung (6.), Pak Csu-jung (90., 11-esből)

Dél-Afrika-Bulgária 1-1 (1-1)
Gól: Sangweni (20.), illetve Bozsinov (31.)

Portugália-Zöld-foki Köztársaság 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik