Élet-Stílus

Az utolsó csata dönt az aranyról

Elmaradt a bajnokavatás a pólósoknál, miután az Eger büntetőkkel nyert a címvédő Vasas „otthonában", így szerdán, a bajnoki döntő utolsó, ötödik meccsén dől el az aranyérem sorsa.

A Szőnyi úti találkozón a Vasas 3-1-re és 4-2-re is vezetett, a vendég Eger azonban ezután zsinórban három gólt lőtt (ebből kettőt Graham vállalt magára), így a negyedik negyed elején lépéselőnybe került. A címvédő Hosnyánszky góljával egyenlített, majd Varga Dániel válaszolt Binder találatára. Ugyanő volt eredményes a hosszabbítás első felében, ötméteresből mattolta Szécsit, a másik oldalon pedig az olimpiai bajnoki címvédő válogatottunk másik klasszisa, Biros villant, és ezzel 7-7-re módosította az állást.

Az izgalmas, bajnoki döntőhöz méltó csata szétlövésben dőlt el. Az első sorozat, öt-öt lövés után még mindig egyenlő volt az állás. A folytatásban Hosnyánszky lövését kivédte Szécsi, Biros ugyanakkor a bal sarokba vágta a labdát, egyszersmind 2-2-re alakította a párharc állását, így utolsó, szerdai mérkőzésen, Egerben dől el az aranyérem sorsa.

„Ez a küzdelem háború volt, a rulettből mi jöttünk ki jobban. Nem vagyunk esélyesek az ötödik meccsen, ahogyan ma sem mi voltunk a favoritok, de a mérkőzés második felében felszabadultabban tudtunk játszani” – értékelt Gerendás György, a trónkövetelők mestere.

Vodafone férfi ob I, rájátszásos döntő, 4. mérkőzés:
TEVA-VasasPlaket – ZF-Eger 7-7, büntetőkkel: 4-5

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik