Élet-Stílus

Sikeredző a Boca Juniorsnál

Az Argentinos Juniorst néhány napja bajnoki címre vezető Claudio Borghi lett a Boca Juniors új vezetőedzője.

A 45 éves szakember öt nappal azután kötelezte el magát a fővárosi sztárklubhoz, hogy bajnoki címet ünnepelt Argentinos Juniors vezetőedzőjeként. Irányításával 25 év után lett bajnok ismét Diego Maradona első csapata. A jelenlegi szövetségi kapitány mellett Borghi is tagja volt 1986-os világbajnokságon ezüstérmet szerzett argentin csapatnak.

Az egykori kiváló középpályás 2002 óta dolgozik szakvezetőként, a Colo-Colóval zsinórban négyszer volt bajnok Chilében, ahol 2006-ban a legjobb edzőnek is megválasztották, majd az Independiente érintésével került az Argentinoshoz.

„A Boca Juniors vezetőedzőjének lenni nagy kihívás számomra, merthogy itt, mint ahogy az összes nagy klubnál, mindig a bajnoki cím a cél” – nyilatkozta a Boca Juniors új trénere a Bombonera Stadionban tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Borghi, aki játékosként az ősi rivális River Plate-ben is megfordult, nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen a Boca Juniors – enyhén fogalmazva – szebb napokat is megélt már… A mögöttünk hagyott időszakban nagyon gyengén szerepelt a Buenos Aires-i sztárcsapat: az őszi idényt (Apertura) a 11., a tavaszit (Clausura) pedig csak a 16. helyen zárta.

Borghi egy évre kötelezte el magát a Bocánál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik