Élet-Stílus

Ribéry hosszabbít a Bayernnel

Lapértesülések szerint a francia válogatott Franck Ribéry megegyezett a Bayern Münchennel, és a napokban aláírja új, 2015-ig szóló szerződését.

Egy meg nem nevezett, de „hitelesnek” tartott francia forrásra hivatkozva a Bild című német lap pénteken azt írta, hogy Franck Ribéry megállapodott a Bayern München vezetőivel, és 2015-ig meghosszabbítja a nyáron lejáró szerződését az idén bajnok és Német Kupa-győztes (nem mellékesen: Bajnokok Ligája-döntős) bajor egyesülettel.

A lap úgy tudja, a megállapodást hamarosan kézjegyükkel is ellátják a felek, és a 27 éves francia labdarúgó a jövőben évi tízmillió eurót keres majd Münchenben – ezzel rekorder lesz, ugyanis ilyen busásan még senkit sem jutalmaztak a Bundesligában.

Ha valósak a Bild információi, úgy hosszúra nyúlt átigazolási hercehurca végére kerül pont. A „menjek vagy maradjak?” játékot régóta űző szélsőt az elmúlt két évben több klubbal is hírbe hozták. A Real Madrid valóságos offenzívát indított érte, januárban olyan hírek is napvilágot láttak, hogy Florentino Perez klubelnök már megegyezett a futballista ügynökével. Ugyanakkor Ribéryre a Barcelona, a Chelsea és a MU is szemet vetett.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern elnöke mindvégig hitt a francia maradásában, és áprilisban úgy nyilatkozott, még ha Ribéry nem is hosszabbítja meg szerződését, akkor sem valószínű, hogy a klub eladja őt, mivel a Bayern Münchennek a jövőre vonatkozóan is komoly céljai vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik