Élet-Stílus

Oroszország visszavágott Kanadának – videó

Az orosz jégkorong-válogatott visszavágott a nagy rivális Kanadának a téli olimpián elszenvedett vereségéért, egyúttal bejutott a Németországban zajló világbajnokság elődöntőjébe.

A világ két legpatinásabb hokinemzete, akárcsak az olimpián, a vb-n is a nyolc között került szembe egymással. Az oroszok könnyedén nyertek, ezzel visszavágtak Kanadának a Vancouverben elszenvedett súlyos, 7-3-as vereségükért. Igaz, hogy amíg a zsinórban harmadik világbajnoki győzelmére hajtó „szbornaja” tele van sztárokkal, addig Kanadát csak a második-harmadik vonal képviseli – pontosabban képviselte Németországban.

A csütörtöki rangadón az oroszok lélektanilag fontos pillanatokban lőtték a góljaikat, az első harmad végén, illetve a második játékrész elején is betaláltak. Ezzel tulajdonképpen eldőlt a meccs. A kanadaiak 0-4 után szépítettek, majd a duplázó Jevgenyij Malkin üres kapus góljával 5-1-re alakult az állás. Az utolsó szó ugyanakkor Kanadáé volt, 14 másodperccel a vége előtt Matt Duchene állította be az 5-2-es végeredményt.

Oroszország-Kanada 5-2

Oroszországnak az elődöntőben papíron még könnyebb dolguk lesz, hiszen a németekkel találkoznak, miután a házigazda búcsúztatta a svájciakat. Az egy gólt hozó találkozót szó szerint vérig menő tömegbunyóvá zárta, amelybe még a német kispad is „beszállt”.

„Mókás lesz az elődöntő, miután a németek először jutottak ilyen messzire” – nyilatkozta Ilja Kovalcsuk az oroszok egyik menője, aki arra a kérdésre, hogy képes lesz-e valamelyik válogatott megállítani Oroszországot, így felelt: „Az attól függ, hogyan játszunk…”

A „Kanada C” mindenesetre behódolt a „szobrajának”. „Ez a mérkőzés olyan volt, mint az egész vb-szereplésünk” – vonta meg a mérleget a csapatkapitány, Ray Whitney.

Vb, negyeddöntő:
Oroszország-Kanada 5-2 (1-0, 2-0, 2-2)
Németország-Svájc 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
Csehország-Finnország 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 0-0), büntetőkkel
Svédország-Dánia 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

Az elődöntő párosítása:
Svédország-Csehország
Oroszország-Németország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik