Élet-Stílus

Konfliktusok az interneten?

Nagy jelentősége van annak, ha valakit egyetlen gombnyomással száműzünk az ismerőseink közül. Más kérdés, hogy egy ilyen tett mit árul el rólunk.

Mára számos olyan közösségi platform létezik, ahol egy egyszerű regisztráció után újabb és újabb közösségi hálókba kapcsolódhatunk be. Mostanra már elmondhat, hogy az egymás közötti beszélgetések jó részének ezek a felületek adnak otthon, sőt, még a személyes találkozók során is témát ad az, hogy ki mit csiripelt, posztolt, vagy lájkolt.

A web2 amellett, hogy az ismerkedés és a kapcsolattartás új lehetőségeit tárta elénk, a konfliktusokat és azok kezelését is megváltoztatta. Ha valaki megsértődik valamiért, akkor szinte azonnal megmutathatja, éreztetheti, hogy mennyire: eltűnik néhány napra, láthatatlanná válik, vagy egyszerűen felszívódik az ismerősök közül. Az interneten ugyanis mindenkinek megvan a lehetősége, hogy egyetlen gombnyomással beszüntesse az ismeretséget: más kérdés az, hogy ha valaki ilyen formában rendezi a konfliktusait, az meglehetősen gyermeteg viselkedés, arról nem is beszélve, hogy folyton a felek eszében tartja az összetűzés okát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik