Élet-Stílus

Tömeges letartoztatások Montevideóban

A Penarol hét év után lett ismét bajnok Uruguayban. A Nacional elleni bajnoki döntő keddi visszavágója során 340 randalírozót állított elő a rendőrség.

Az 1891-ben alapított Penarol – amelynek Guttman Béla személyében magyar edzője is volt – a profi érában 37. bajnoki címét szerezte meg, hét év után lett ismét aranyérmes.

Az ősi rivális Nacional elleni bajnoki finálé második találkozóján több mint 340 randalírozót állított elő a rendőrség. Hivatalos közlés szerint a két fővárosi csapat rendbontó és egymásnak eső szurkolóinak többségét még a mérkőzés előtt vitték be az őrszobákra.

Később, a bajnoki diadalt magukról megfeledkezve ünneplő, dobálózó Penarol-hívek közül kellett kiemelni jó néhányat a központi Július 18-a sugárúton. Ekkor a montevideói rendőrség gumilövedékekkel is igyekezett megfékezni a tömeget. Már a múlt szerdai első mérkőzésen voltak összecsapások, ezért a kedden ezer rendőrt vezényeltek az utcákra.

A döntő első mérkőzésén 1-0-ra nyert a Penarol, a visszavágón pedig 1-1-es döntetlen született. A két gól mellett egyébként két kiállítás is volt. Érdekes, hogy akárcsak most, a legutóbbi, 2003-as diadal során is Diego Aguirre vezetőedző irányította a Penarolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik