Élet-Stílus

Messi: Argentína világbajnok lehet

Lionel Messi szerint az argentin labdarúgó-válogatott esélyes a világbajnoki cím megszerzésére.

„Megítélésem szerint az argentin válogatott esélyes a végső győzelemre azzal együtt is, hogy sokan nem sorolják a favoritok közé. Úgy vélem, ez még jól is jön nekünk – mondta a 2009-es év aranylabdása és legjobb játékosa. – Ami a saját játékomat illeti, igyekszem majd azt nyújtani, amit a Barcelonában. Nagy kedvvel készülök, és van bennem hit.”

Lionel Messi csak a spanyol bajnoki mérkőzéseken 34 gólt szerzett az idény során, a Bajnokok Ligájában nyolcszor, a a Spanyol Kupában négyszer, a klub-vn-n kétszer talált a kapuba, a válogatott vb-selejtezőin viszont adós maradt a meggyőző produkcióval.

Az európai futballszezon aranycipőse egyébként nem értett egyet azzal a felvetéssel, hogy esetleg a nagy elvárás miatt futballozik gyengébben a vártnál a nemzeti csapatban. „Hozzászoktam ehhez. A világ egyik legjelentősebb klubjában játszom, amelyben mindig nyerni kell.”

A 22 éves támadó kedden érkezett meg Argentínába, hogy csatlakozzon Diego Maradona keretéhez. Az argentin válogatott sorrendben Dél-Koreval, Nigériával és Görögországgal találkozik majd a június 11-én kezdődő dél-afrikai világbajnokság B jelű csoportjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik