Élet-Stílus

Grosso lemaradt a vb-ről

A torinói védő mellett csapattársa, Antonio Candreva sem utazik a dél-afrikai világbajnokságra: Marcello Lippi kedd délután szűkítette harmincas keretét.

Kedd délelőtt a torinói La Stampa úgy értesült, a 2006-os világbajnokság egyik hőse, Fabio Grosso könnyen lemaradhat a dél-afrikai világbajnokságról.

Az olasz szövetségi kapitány, Marcello Lippi kedd délután szűkítette 28 fősre a harmincas keretét, s a döntés az egyik szélsőhátvédet és az egyik középpályást érintette. A kimaradókat a címvédő kapitánya már a válogatott sestrierei
edzőtáborába sem hívja meg.

A németek elleni négy évvel korábbi elődöntőben a 119. percben eredményes, majd a franciák elleni döntőben büntetőjét értékesítő Grosso idén alulteljesített, a színtelen-szagtalan Juventus egyik legtöbbet hibázó játékosa volt. Grosso nélkül már csak kilenc világbajnok futballista maradt a keretben.

A Juventus játékosának posztjára a genovai Salvatore Bocchetti illetve a palermói Mattia Cassani is pályázott, ők megúszták az első “gyomlálást”. A La Stampa úgy tudja, a szicíliaiak kapusa, Salvatore Sirigu szintén áldozatul esik majd a rostán.
Az olaszok Új-Zélanddal, Szlovákiával és Paraguayjal szerepelnek azonos csoportban a június 11-én kezdődő dél-afrikai vb-n.

az olasz 28-as keret

Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Federico Marchetti (Cagliari), Salvatore Sirigu (Palermo)
Védők: Salvatore Bocchetti (Genoa), Leonardo Bonucci (Bari), Fabio Cannavaro (Juventus), Mattia Cassani (Palermo), Giorgio Chiellini (Juventus), Domenico Criscito (Genoa), Christian Maggio (Napoli), Gianluca Zambrotta (Milan)
Középpályások: Mauro Camoranesi (Juventus), Andrea Cossu (Cagliari), Daniele De Rossi (Roma), Gennaro Gattuso (Milan), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Angelo Palombo (Sampdoria), Simone Pepe (Udinese), Andrea Pirlo (Milan)
Csatárok: Marco Borriello (Milan), Antonio Di Natale (Udinese), Alberto Gilardino (Fiorentina), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Giampaolo Pazzini (Sampdoria), Fabio Quagliarella (Napoli), Giuseppe Rossi (Villarreal)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik