Élet-Stílus

F1: Pirelli vagy Michelin gumik jövőre

Már csak két gyártó, a Michelin és a Pirelli harcol azért, hogy 2011-ben a Forma-1 hivatalos gumiszállítója legyen. A Török Nagydíjig dönteni kell.

Monacóban sem született megállapodás a 2011-es gumiszállítóról a csapatok megbeszélésein, valamelyest mégis tisztult a kép. Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnőke elárulta, hogy már csak a Michelin és a Pirelli maradt versenyben, kettejük között dől el, hogy ki lesz a befutó. Az Avon Cooperrel és a Bridgestone-nal már nem számolnak az istállók.

“Még nem született döntés” – mondta Domenicali. “Azt hiszem, kell még egy hét, remélhetőleg a következő hétvégére sikerül megtalálnunk a megoldást. Csak két lehetőség van, a Michelin és a Pirelli, nem látok más opciót.”

Monacóban a Pirelli látszott befutónak, a Michelin ugyanakkor technikai és kereskedelmi szempontból is olyan vonzó ajánlatot tett, hogy még sokan nem tudják, melyik gyártót válasszák. A következő napokban várhatóan több apróságot is tisztáz a két versengő gyártó, az új adatok megkönnyíthetik a vacillálók dolgát – és akár a Michelin javára is eldönthetik a versenyt.

Eric Boullier, a Renault csapatfőnöke szerint nincs idő további késlekedésre, Isztambulra meg kell születnie a döntésnek. “Muszáj határoznunk, ez ugyanis technikai kérdés” – fogalmazott Boullier. “Ha túl sokáig várunk, semmi nem lesz kész időben a következő évre, Törökországban le kell zárnunk ezt a kérdést.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik