Élet-Stílus

Tim Burtont Polanski miatt bírálták

A Cannes-i Filmfesztivál zsűrijének elnökét azért támadták rendezőtársai, mert véleményük szerint nem áll ki eléggé Roman Polanski mellett.

Szegényesnek titulálta az amerikai rendező, Tim Burton viselkedését a francia író-filozófus, Bernard-Henri Lévy. Szerinte annak, amit Burton az üggyel kapcsolatban mondott nincs jelentősége, mondandójában csupán a véleménynyilvánítás szabadságát támogatta, ezt pedig elszomorítónak tartja.

Az író-filozófus elismeri, hogy zsűrielnök nagyszerű szakember, de közepes személyiségnek tartja. Lévy azért is sérelmezi Tim Burton távolságtartását, mert az elsők között írta alá azt a petíciót, mellyel a rendezők még a Cannes-i Filmfesztivál megkezdése előtt demonstráltak Polanski mellett. Közben újabb bejelentés borzolta a kedélyeket a Polanski-ügy kapcsán: egy most már 42 éves brit színésznő, Charlotte Lewis azzal vádolta meg a lengyel rendezőt, hogy arra kényszerítette 16 éves korában, hogy felmenjen hozzá párizsi lakásába. Polanski ügyvédje azt nyilatkozta, hogyha a színésznő hasonló kijelentéseket tesz, akkor megfontolják azt, hogy bepereljék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik