Élet-Stílus

Lesz férfi indulónk a Roland Garroson

Hatesztendős szünet után ismét lesz magyar férfi játékos a francia nyílt teniszbajnokságon: Balázs Attila a selejtezőből próbálja magát felverekedni a 128-as főtáblára.

“Attila az első várakozó volt a listán, így már korábban is szinte biztos volt, hogy ott lehet a kvalifikációban” – mondta Balázs György, a játékos édesapja. “Ma este lebonyolítják a sorsolást, aztán holnap már az első fordulóra, tehát összesen 64 meccsre kerül sor.”

A 21 esztendős Balázs Attila jelenleg a 235. a világranglistán, legjobbjaként két hete, május 3-án a 226. volt. Fél éve viszont még csak a 419. pozícióban tartózkodott.
Az utolsó magyar férfi játékos a Roland Garroson az idejekorán, hosszú sérüléshullám után visszavonult Sávolt Attila volt: a Taróczy Balázs óta legeredményesebb magyar teniszező 2004-ben a selejtezőben indult és már az első fordulóban kiesett, majd az év végén letette a raketteket. Sávolt a világranglistán, 2002. május 20-án tanyázott a legelőkelőbb pozícióban, akkor a 68. helyen állt. Mind a négy Grand Slam-tornán volt főtáblás, a Roland Garroson 2000-ben a selejtezőből a harmadik fordulóig jutott, ahol az ausztrál Llleyton Hewitt-tól kapott ki. 2003-ban szintén bekerült a 32 közé, akkor az argentin Guillermo Coría állt az útjába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik