Élet-Stílus

Khan meghódította Amerikát

Magabiztos győzelemmel mutatkozott be a tengerentúlon szombat este Amir Khan. A WBA kisváltósúlyú világbajnoka 11. menetben felmorzsolta ellenfele, a Madison Square Garden közönsége által buzdított, amerikai Malignaggi ellenállását.

Paulie Malignaggi fel sem vehette a versenyt az USA-ban debütáló Amir Khan ellen. A korábbi IBF bajnokot a pakisztáni származású Khan szépen fokozatosan bemorzsolta, a 11. menetben pedig a játékvezető leléptette. Már az első menetben nagyon határozott volt Khan, aki agresszív és kemény ütésekkel operált, és sokkal több tiszta találata volt. Ahogy eltelt az első pár menet, már látható volt, hogy Malignagginak kiütésre lesz szüksége, ha nyerni akar. Khan szinte minden ütést remekül blokkolt, és válaszként tiszta találatokat vitt be.

Az ötödik menetben padlóra került a közönségkedvenc Malignaggi, igaz, az esetet elcsúszásnak könyvelték el. A 9. menet előtt Malignagginak szólt csapata, hogy csak a kiütés maradt hátra, Khan ugyanis nagyon elhúzott pontokban. De Paulie már eléggé fáradt volt és megviselte a sok bekapott ütés. A tizedik menetben szinte már nem is védekezett és sokat kapott fejre. Ezek után a bizottság úgy döntött, hogy még egy utolsó menet számára. Khan azonban ráment Malignaggira, és annyira bemorzsolta, hogy 1.25-nél a játékvezető leléptette az amerikait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik