Élet-Stílus

Drámai csatát nyert a Veszprém

Óriási csatát, és egygólos veszprémi sikert hozott a férfi kézilabda bajnoki döntő második, szegedi összecsapása. A három győzelemig tartó párharcban 2-0-ra vezet a címvédő MKB Veszprém, és ha nyerni tud jövő vasárnap hazai pályán, 18. alkalommal lehet bajnok.

Kapusbravúrokkal indult a fontos csata, majd a harmadik percben, 2:46-nál, éppen a nyitó, hazai gólnál néhány lámpa kialudt, így kényszerszünetet rendeltek el a bírók. Tíz percbe telt, mire újra lehetett folytatni a játékot. A vendégek csak 2-0 után, a 6. percben köszöntek be először. Lusnyikov kiállítása alatt nem tudott elhúzni a Tisza-parti alakulat, így aztán a 10. percben 3-3 lett az állás. Terzic büntetése alatt viszont Zvizej sorozatban háromszor betalált (6-3), majd őt küldték ki, és megint egyenlített a Veszprém. A játékvezetők a továbbiakban is sok kiállítást ítéltek, így nem alakult ki folyamatos játék. A nagy rohanásban a 23. percben először szerzett vezetést a Veszprém (8-9), majd Perez és Sulic remeklésével 10-12 lett. Azonnal időt kért a Szeged, és a szünetig sikerült faragnia a hátrányból.

A második félidő elején nem jellemezte olyan hatékony védekezés a játékot mint korábban, így potyogtak a gólok. Felváltva vezetett mindkét együttes, az egyik oldalon Nenadic, a másidon Perez sziporkázott. A 44. percben, 23-22-nél Terzic megkapta harmadik kiállítását, s vele a piros lapot, így a vendégvédelem egyik oszlopa dőlt ki. A létszámfölényben kicsiny előnyt a Szeged, majd a lendületet megtartva látványos gólokkal 27-23-ra megugrott. Perez duplájával apadt a különbség, ám olyan extázisban játszottak a hazaiak, hogy még Vadkerti büntetése alatt is betaláltak. Hét perccel a vége előtt, 29-25-ös szegedi vezetésnél időt kértek a vendégek, ami után sikerült is felzárkózniuk. Az 56. percben, 30-29-nél kapust cseréltek a hazaiak, de így sem maradt el az egyenlítés. A hajrában időt kért a Szeged is, de hiába, a Veszprém fordítani tudott. Az utolsó percet emberelőnyben játszotta a Pick, ám 30 mp-vel a vége előtt az amúgy 13 gólig jutó Zvizej hétméteresét Fazekas hárította.

Budapest Bank liga, döntő, 2. mérkőzés:

Pick Szeged-MKB Veszprém 31-32 (13-14)
A 3. győzelmig tartó párharc állása: 2-0 a Veszprém javára.

A sorozat további programja:
3. mérkőzés: Veszprém-Szeged, május 23.
4. mérkőzés: Szeged-Veszprém, május 26.
5. mérkőzés: Veszprém-Szeged, május 30.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik