Élet-Stílus

Leonardo búcsúzik a Milantól

Bejelentette távozását Leonardo, az AC Milan brazil edzője, aki így szombaton a Juventus elleni bajnoki mérkőzésen irányítja utoljára a piros-fekete gárdát.

„Szóban már megállapodtunk abban, hogy különválnak útjaink” – fogalmazott a 40 esztendős vezetőedző, aki korábban a klub technikai igazgatójaként dolgozott, és tavaly nyáron vette át a a csapat vezetését az angol Chelsea-hez távozott Carlo Ancelottitól.

A milánói alakulat már biztosan harmadik helyen végez a Serie A idei, hétvégén befejeződő szezonjában, Leonardo távozása pedig már hetek óta téma az olasz sajtóban, miután az együttes a várakozásokon alul teljesített, és a BL-ben a 16 között kettős vereséggel, 7-2-es összesítéssel kényszerült búcsúra a Manchester United ellen.

Silvio Berlusconi, a klub első embere április 29-én jelentette be, hogy Leonardo az idény végén távozik Milánóból, és úgy fogalmazott: az edző „túl csökönyös”, az együttese pedig rosszul futballozik.

A lehetséges utódként felmerült többek között a korábban a holland válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó Marco van Basten neve is, aki jelezte, bokasérülése miatt nem vállalhat nehéz munkát, így a vezetőedzői teendőket sem tudná ellátni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik