Élet-Stílus

Del Neri lesz a Juventus edzője

Olasz lapértesülés szerint a jelenleg a Sampdoriát irányító Luigi Del Nerit nevezik ki a Juventus vezetőedzőjévé.

A La Gazzetta dello Sport című olasz sportnapilap úgy tudja, a hogy torinói klub a jövő héten jelenti be hivatalosan az 59 éves tréner két idényre szóló szerződtetését. Ezt megelőzően Del Nerinek még fontos dolga akad a hétvégén, aktuális csapatával a negyedik helyen akar végezni a bajnokságban, ami Bajnokok Ligája-selejtezőt ér.

A Juventus nagyon gyengén szerepelt a szezonban, a BL-től és Európa Ligától ideje korán búcsúzott, és csak a hetedik helyen zárja a Serie A pontvadászatát. A torinói csapat az idényt Ciro Ferrarával kezdte el, akit januárban váltott a kispadon Alberto Zaccheroni, akivel kapcsolatban hetek óta nem titok, hogy a szezon végén mennie kell.

A Juventus elsősorban Rafa Benítezt szerette volna megnyerni vezetőedzőnek, és amikor a spanyol bejelentette, hogy távozik a Liverpooltól, sokan biztosra vették, hogy Torinóban köt majd ki, most pedig az Interrel hozzák hírbe José Mourinho udójaként.

Luigi Del Neri 1985 óta dolgozik edzőként, és a Juventus lesz a 18. állomáshelye, igaz, Portóban napokig volt csupán edző, míg a Chievónál kétszer is megfordult. A Del Nierire váró kispadot magyar szakemberek is koptatták: a XX. század első felében, illetve annak derekán Károly Jenő, Viola József és Dr. Sárosi György is volt a Juventus edzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik