Élet-Stílus

Terry megsérült

Veszélybe került John Terry világbajnoki szereplése, miután a Chelsea angol válogatott futballistája megsérült csapata szerdai edzésén.

A 29 éves védő a lábfejére kapott egy rúgást, s a Cobham edzőközpontot már egy speciális védőcsizmában hagyta el. Később kórházba szállították, de az, hogy milyen súlyos a sérülése, várhatóan csak csütörtökön derül ki. Az orvosok elsősorban attól tartanak, hogy a középső védőnek eltört a lábközépcsontja.

„John Terry szerdán megsérült, s a kórházba került, ahol megvizsgálják a jobb lábát” – állt a klub közleményében. „A saját lábán, egy védőcsizmában távozott a Cobham központból. A vizsgálatok eredményei csütörtökre várhatók.”

Nincs törés

John Terry világbajnoki szereplése – állítólag – nincs veszélyben, mivel az esti vizsgálatok nem mutattak ki törést – értesült szerdán a távirati iroda.

A Chelsea múlt vasárnap története negyedik bajnoki címét szerezte meg azzal, hogy az utolsó fordulóban 8-0-ra nyert a vendég Wigan ellen. A kékek ráadásul duplázhatnak, mivel az FA-kupa szombati döntőjében is érdekeltek, ellenfelük a Portsmouth lesz. A találkozót valószínűleg Terry nélkül rendezik. Ami ennél is fontosabb. Amennyiben a gyanú beigazolódik, és a futballista sérülése komoly, négy, sőt nyolchetes kimaradással is számolhat, miközben Fabio Capello június első napján hirdeti meg a Dél-Afrikába utazó, szűkített keretét.

A kulcsjátékosok nagy tornák előtti sérülése kísérti az angolokat: 2002-ben a La Coruna-i Aldo Duscher belépője nyomán David Beckham épp lábközépcsont-törése miatt volt haloványabb, míg a négy évvel későbbi világbajnokságon Wayne Rooney szenvedett hasonló sérülést. Mindkét játékos játszott a vb-n, ám a kimaradás miatt egyikük sem játszott képességeihez méltóan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik