Élet-Stílus

Oliver Neuville visszavonul

Befejezte pályafutását Oliver Neuville, a németek világbajnoki ezüst- és bronzérmes labdarúgója.

A 37 esztendős támadó kedden este egy barátságos mérkőzés után közölte, hogy véget vett pályafutásának, ugyanakkor a labdarúgástól és a utolsó együttesétől, a Borussia Mönchengladbachtól nem szakad el, a jövőben a klub utánpótláscsapatánál lesz edző.

Oliver Neuville édespaja német, édesapja olasz, ő azonban Svájban, közelebbről Locarnóban született 1973 május 1-én. Az alpesi országban kezdte pályafutását, megfordult a Servette-ben, a spanyol Tenerifében, majd Németországba szerződött, ahol a Hansa Rostock, a Bayer Leverkusen és a Mönchengladbach csapatait erősítette.

A Servette-tel az élvonalban, a ‘Gladbach csapatával másodosztályban volt bajnok, míg a Leverkusen tagjaként a Bundesligában és Bajnokok Ligájában is ezüstérmet szerzett.

A német válogatottban 1998. szeptember 2-án debütált, 2008-ig 69 mérkőzésen szerepelt és tíz gólt lőtt a nemzeti csapatban, amellyel a 2002-es világbajnokságon ezüst-, a 2006-os, hazai rendezésű tornán pedig bronzérmet szerzett. Jóllehet nem számított alapembernek, mégis tevékeny részt vállalt abban, hogy a Nationalelf a legutóbbi két vb-n dobogóra állhatott, miután a Paraguay (2002, nyolcaddöntő), illetve a Lengyelország elleni (2006, csoportkör) vb-meccseken lőtt gólja győzelmet ért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik