Élet-Stílus

Maradona nem bízik az Inter játékosaiban

Az argentin szövetségi kapitány, Diego Maradona is kijelölte bő vb-keretét. A válogatás vesztesei a BL-döntőre (is) készülő Inter-játékosok, hisz Cambiasso és Javier Zanetti sem fért bele Maradona elképzeléseibe, de Diego Milito utazása is feltételes.

Cambiasso, az olasz bajnok motorja még egy találkozón sem játszott, amióta Maradona lett a szövetségi kapitány – így kihagyása aligha meglepetés, míg Zanetti több alkalommal is tagja volt a vb-kvalifikációkat meglehetős bukdácsolva teljesítő társaságnak, így ő lett a bűnbak.

A milánói helyén a Vélez Sarsfield fiatal bekkje, Nicolas Otamendi utazhat – az Albiceleste valószínűleg az Otamendi, Samuel, Demichelis, Heinze négyessel kezdi majd a világbajnokságot. A középpályán nyilvánvaló volt, hogy Maradona liblingjei, Juan Verón, Jonas Gutierrez, Angel Di Maria és a csapatkapitány Javier Mascherano kerettag lesz.

Mellettük a firenzei Bolatti és a csapatba szép lassan belesimuló Jesus Datolo is okkal reménykedhet abban, hogy a keretszűkítést is „túléli”. Cambiassón kívül a madridi Fernando Gago sem lesz ott a világbajnokságon, de a Diego Milito-Martin Palermo csatárkettős egyik tagja is veszélyben van, hisz Carlos Tévez, Sergio Agüero, Leo Messi és Gonzalo Higuain helye garantált a szűk keretben is.

A francia bajnokság legjobb futballistájának választott Lisandro Lopez, illetve a Marseille együttesével bajnoki címet nyerő Lucho Gonzalez nem került Maradona látókörébe. Az argentinok a vb egyik legnehezebb csoportjában szerepelnek majd Nigéria, Görögország és a Koreai Köztársaság társaságában.

a 30-as argentin keret


Kapusok: Sergio Romero (AZ), Mariano Andujar (Catania), Diego Pozo (Colón)
Védők: Gabriel Heinze (Marseille), Martin Demichelis (Bayern München), Nicolas Otamendi (Velez Sarsfield), Walter Samuel (Inter), Juan Insaurralde (Newell’s Old Boys), Clemente Rodriguez (Estudiantes), Nicolas Burdisso (Roma), Fabricio Coloccini (Newcastle), Ariel Garce (Colón)
Középpályások: Javier Mascherano (Liverpool), Jonas Gutierrez (Newcastle), Angel Di Maria (Benfica), Mario Bolatti (Fiorentina), Juan Sebastian Verón, Jose Sosa (Estudiantes), Javier Pastore (Palermo), Jesus Datolo (Olimpiakosz), Juan Mercier (Argentinos Juniors), Sebastian Blanco (Lanús), Maxi Rodriguez (Liverpool)
Csatárok: Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuain (Real Madrid), Carlos Tévez (Manchester City), Sergio Agüero (Atlético), Diego Milito (Inter), Martin Palermo (Boca Juniors), Ezequiel Lavezzi (Napoli)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik