Élet-Stílus

Cannes készen áll a magyarokra

Ridley Scott alkotásával és magyar rendezőkkel indul a cannes-i filmfesztivál. A helyszínen minden kész lett a filmek fogadására, pedig az egészet majdnem elmosta az eső.

Bár a vihar jelentős pusztítást végzett, az utolsó pillanatra minden készen áll a a 63. cannes-i filmfesztivál szerda esti megnyitója előtt.

Vezér Éva, a Magyar Filmunió ügyvezető igazgatója az fn.hu-nak a helyszínről nyilatkozva elmondta, hogy a szervezők még szerdán is dolgoztak – jól jelzi ezt, hogy a magyar pavilon előtti szőnyeg még fel sem száradt. „Hat-nyolcméteres hullámok nyaldosták a partmenti teraszokat, de mostanra minden kész” – mondta a Filmunió ügyvezetője.
Képgaléria

Képgaléria

A megnyitó este hétkor kezdődik Ridley Scott Robin Hood című filmjének vetítésével, melyre Franciaországba érkezik a két főszereplő: Russell Crowe és Cate Blanchett is. A filmfesztivál háziasszonya Kristin Scott Thomas lesz.

A Franciaországban élő brit színésznő a zsűri elnöki tisztét betöltő Tim Burton rendező, valamint a testület többi tagjának (Alberto Barbera, Kate Beckinsale, Emmanuel Carrere, Benicio Del Toro, Alexandre Desplat, Victor Erice, Shekhar Kapur, Giovanna Mezzogiorno) társaságában nyitja meg a fesztivált.

Vezér Éva kiemelte, hogy „jó most Cannes-ban magyarnak lenni”, ugyanis óriási várakozás előzi meg a versenyfilmek között helyet kapó magyar alkotást, Mundruczó Kornél Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv című filmjét, valamint Kocsis Ágnes Pál Adriennjét, melyet az „Un certain regard” válogatásban mutatnak be.

A tekintélyes filmes lap, a Variety legfrissebb száma két oldalt is szentelt a magyar filmeknek és a honi filmes helyzetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik