Élet-Stílus

Ronaldinho nélkül a brazilok

Dunga, a brazil válogatott szövetségi kapitánya kihirdette végleges, 23-as keretét a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra, amelyben nem kapott helyet többek között Ronaldinho és Adriano sem.

A FIFA év legjobb játékosának korábban kétszer is megválasztott Ronaldinho tavaly április óta nem szerepelt a nemzeti csapatban, s ugyan formája a Milanban erre a szezonra sokat javult a 2008/2009-es idényhez képest, a szakvezető nem szavazott neki bizalmat.

Mellette a 2002-es vb-győztes csapat több más, jelenleg is aktív sztárja sem került a keretbe, így Adriano, Ronaldo és Roberto Carlos sem.

A brazil szakírók Ronaldinhót kifejezetten követelték a csapatba, ám ugyanúgy kimaradt, mint a másik két “kedvencük”,a nemzeti bajnokság idén felfedezett ifjú csillagai, a Santost erősítő 18 éves Neymar és a 20 éves Paulo Henrique Ganso. “Van néhány nagyon tehetséges fiatal labdarúgónk, de őket ki kell próbálni, mielőtt vb-n szerepelnének. Talán készen állnak egy vb-re, talán nem – osztotta meg kételyeit Neymarral és Gansóval kapcsolatban a csapathirdetésen megjelent több száz újságíróval Dunga, aki jelezte, hogy később megnevez majd hét tartalék embert, akik sérülés esetén számításba jöhetnek.

A brazil válogatott “húzóneve” egyértelműen a Real Madridban játszó Kaká lesz, illetve a Santosban remeklő Robinho.

a 23-as brazil keret

Kapusok: Julio Cesar (Internazionale), Gomes (Tottenham), Doni (Roma)
Védők: Maicon (Internazionale), Daniel Alves (Barcelona), Michel Bastos (Lyon), Gilberto (Cruzeiro), Lucio (Internazionale), Juan (Roma), Luisao (Benfica), Thiago Silva (Milan)
Középpályások: Elano (Galatasaray), Kaká (Real Madrid), Gilberto Silva (Panatinaikosz), Josue (Wolfsburg), Ramires (Benfica), Felipe Melo (Juventus), Kleberson (Flamengo), Julio Baptista (Roma)
Csatárok: Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Robinho (Santos), Grafite (Wolfsburg)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik