Élet-Stílus

Monacóban is esős verseny lesz?

A sivatagi Bahreini Nagydíjon kívül eddig nem akadt olyan verseny idén, amelyet ne fenyegetett volna csapadék - úgy tűnik, Monaco sem töri meg a hagyományt.

Az eső már megkeverte az Ausztrál és a Kínai Nagydíjat, valamint a maláj időmérőt és bár a Forma-1-es eseményeket elkerülte, a múlt hétvégén is esett Barcelonában. A Monacói Nagydíjon szintén csapadék jöhet.

A különböző meteorológiai szolgálatok előrejelzései egyelőre ellentmondóak szombattal és vasárnappal kapcsolatban, a borús időtől a zivatarig bármi előfordulhat, de abban viszonylag nagy az egyetértés, hogy a mediterrán miniállamban hagyományosan csütörtökön rendezett első két szabadedzés idején esni fog. A hőmérséklet a hét második felében általában nem emelkedik majd 20 Celsius-fok fölé.

A legutóbbi esős Monacói Nagydíj két évvel ezelőtt zajlott, akkor Lewis Hamilton hibátlan versenyzéssel győzött. A közelmúlt legemlékezetesebb vizes monacói versenye 1996-ban volt, amikor a kaotikus futamot a kétórás időhatár leteltével a ligier-s Olivier Panis nyerte meg.

A francia mögött mindössze David Coulthard és Johnny Herbert ért be a célba, azaz a befutó mezőny minden tagja dobogós lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik