Élet-Stílus

Nem szívesen nyaralunk a kedvenceink nélkül

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2010. 05. 10. 13:24

A négylábú kedvencekben nagy üzletet látnak a légitársaságok, sőt a szállodaláncok is. Nem véletlen: a legtöbb kisállat tulajdonos még nyaralni is magával viszi kedvencét.

Az állattartók nagy része ráadásul nem csak egyszer viszi egy évben kedvencét, hanem mindannyiszor, ahányszor kedvet érez, így az is előfordulhat, hogy egy-egy kutya, vagy cica évente 4-5-ször is utazni kényszerül. A felmérés ugyanis arra is rávilágított, hogy a gazdik többsége nem szívesen válik meg kedvencétől – még a nyaralás idejére sem. A megkérdezett 6000 állattartó 61%-vitte már kedvencét az otthonától 80 kilométernél messzebb.

Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a tulajok nagy része nem világ körüli utazást tervez a négylábúakkal, a megkérdezettek 71%-ának meg se fordult a fejében kedvencét az országhatáron kívülre vinni, ráadásul 38%-ukat kifejezetten idegesítik a magas extra költségek, amik az állat szállításával járnak. Abban, hogy a gazdik nehezen válnak meg kisállataiktól nagy üzletet látnak a légitársaságok és a szállodaláncok is. 2009-ben megalapították a Pet Airways légitársaságot, ami az Egyesült Államokon belül szolgálja kifejezetten az állattal utazni vágyókat, míg a Fairmont szállodákban a gazdik megsétáltathatják a szálloda kutyáit, ha már nagyon hiányzik nekik a sajátjuk.

Ajánlott linkek:

Pet Airways
Kutyapanzió Magyarországon is

A Pet Airways reklámfilmje, melyben a légitársaság rámutat, hogy a négylábúakat a hagyományos légitársaságok egyszerű csomagként kezelik, a Pet Airways gépein azonban utasokként bánik velük a gép legénysége, a légiutaskísérők ellenőrzik a kabin hőmérsékletét és az utasok állapotát is. A légitársaság biztos benne, hogy a négylábúakat ilyen körülmények között kevésbé viseli meg a repülés.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.