Élet-Stílus

Nem szívesen nyaralunk a kedvenceink nélkül

A négylábú kedvencekben nagy üzletet látnak a légitársaságok, sőt a szállodaláncok is. Nem véletlen: a legtöbb kisállat tulajdonos még nyaralni is magával viszi kedvencét.

Az állattartók nagy része ráadásul nem csak egyszer viszi egy évben kedvencét, hanem mindannyiszor, ahányszor kedvet érez, így az is előfordulhat, hogy egy-egy kutya, vagy cica évente 4-5-ször is utazni kényszerül. A felmérés ugyanis arra is rávilágított, hogy a gazdik többsége nem szívesen válik meg kedvencétől – még a nyaralás idejére sem. A megkérdezett 6000 állattartó 61%-vitte már kedvencét az otthonától 80 kilométernél messzebb.

Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a tulajok nagy része nem világ körüli utazást tervez a négylábúakkal, a megkérdezettek 71%-ának meg se fordult a fejében kedvencét az országhatáron kívülre vinni, ráadásul 38%-ukat kifejezetten idegesítik a magas extra költségek, amik az állat szállításával járnak. Abban, hogy a gazdik nehezen válnak meg kisállataiktól nagy üzletet látnak a légitársaságok és a szállodaláncok is. 2009-ben megalapították a Pet Airways légitársaságot, ami az Egyesült Államokon belül szolgálja kifejezetten az állattal utazni vágyókat, míg a Fairmont szállodákban a gazdik megsétáltathatják a szálloda kutyáit, ha már nagyon hiányzik nekik a sajátjuk.

Ajánlott linkek:

Pet Airways
Kutyapanzió Magyarországon is

A Pet Airways reklámfilmje, melyben a légitársaság rámutat, hogy a négylábúakat a hagyományos légitársaságok egyszerű csomagként kezelik, a Pet Airways gépein azonban utasokként bánik velük a gép legénysége, a légiutaskísérők ellenőrzik a kabin hőmérsékletét és az utasok állapotát is. A légitársaság biztos benne, hogy a négylábúakat ilyen körülmények között kevésbé viseli meg a repülés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik