Élet-Stílus

Schmitt: 1 milliárd hiányzik

Schmitt Pál közölte, hogy egymilliárd forintnyi forrás hiányzik a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) költségvetéséből - tudta meg a hírszerző.

Schmitt, mint a MOB elnöke – a Nemzeti Sporttanács és az Országgyűlés szakbizottságának támogatásával – arra kérte a kormányzatot, hogy ezt a korábban kivont tőkét pótolják vissza.
Egyúttal azt is kezdeményezte, hogy a Forma-1 magyarországi futamának ugyancsak egymilliárd forintos többlettköltsége ne a sportköltségvetést terhelje.

Ugyanakkor beszámolt a 2012-es londoni olimpia előkészületeiről. Ebből kiderült, hogy jelenleg több mint 1000 magyar sportoló készül a 881 nap múlva kezdődő megmérettetésre; közülük 372-en A-kategóriás sportolók, vagyis várhatóan közülük kerülnek ki az utazó olimpikonok.

Schmitt Pál emellett aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a magyarok mindössze 13 százaléka sportol rendszeresen. “A következő kormányzat egyik stratégiai feladata lesz az arányok javítása” – tette hozzá.

Elárulta, hogy 4 év alatt 2 millióra növelné az aktívan sportolók számát, ami így elérhetné a lakosság 20 százalékát. A hosszú távú célok közé tartozik, hogy 2020-ra Magyarország elérje a 30 százalékos uniós átlagot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik