Élet-Stílus

Kis híján elolvadt Fradi háromgólos előnye

A Ferencváros ugyan már 3-0-ra is vezetett, végül csak egy góllal győzte le az Üllői útra látogató Kecskemétet a Soproni Liga 27. fordulójában. Videó.

Az előző két fordulóban vereséget szenvedett Fradi az első félidőben valósággal lefutballozta a pályáról a Kecskemétet, amelyet ezt megelőzően bajnoki meccsen még nem győzött le. A tizenegyesből eredményes Ferenczi már a 3. percben megszerezte a vezetést a zöld-fehéreknek (más kérdés, hogy nem tudni, miért járt a büntető …), majd a kecskeméti védők által teljesen elfelejtett Elding lőtt a kapu jobb oldalába, aztán egy formás támadás végén az első NB I-es gólját szerző Morrisont ölelgették a társak. Később Ferenczi találatát les miatt – jogosan – nem adta meg a Fábián játékvezető.

Ezzel együtt a szünetben aligha gondolta valaki az Üllői út környékén, hogy a Fradi bajba kerülhet – pedig majdnem. A hazai csapatot ugyanis elaltatta a háromgólos vezetése, a feljavult KTE pedig előbb Montvai, majd a csereként beállt Csordás révén szépített.

Sőt, a hajrában Rósa kiállítása miatt a vendégek emberelőnyben hajthattak az egyenlítésért, de nem jártak sikerrel.

Ferencváros-Kecskemét 3-2

A 68. percben becserélt Lipcsei Péter 645. hivatalos mérkőzését játszotta Fradi-mezben, és már csak egy meccsre van Dr. Sárosi György vonatkozó klubrekordjától, amelyet a hátralévő fordulókban át is adhat a múltnak a szezon végén visszavonuló középpályás.

Kiesett a Diósgyőr

A sereghajtó Diósgyőr kikapott a Paks vendégeként, ezzel kiesett, már matemataikailag sincs esélye a bennmaradásra. A DVTK idén száz éves, és a patinás borsodi klub szurkolói aligha ilyen születésnapra számítottak… Ugyanakkor a Nyíregyháza Spartacus kapaszkodik, hazai pályán két góllal verte a Lombard Pápa együttesét. A Vasas-Haladás mérkőzésen érintetlenek maradtak a hálók. A harmadik helyre hajtó Zalaegerszeg lépést tévesztett, miután gyenge játékkal, egy öngóllal kikapott a vendég Budapest Honvédtól.

A nap utolsó találkozóján a Győr 0-1-ről fordítva 3-1-re nyert szombaton Kaposváron. A Kaposvár egymás után ötödször kapott ki, míg a harmadik helyen álló Győr négypontosra növelte előnyét a negyedik Zalaegerszeg előtt.

Soproni Liga, 27. forduló:
Ferencváros – Kecskeméti TE-ERECO 3-2 (3-0)
Gól: Ferenczi (3., 11-esből), Elding (12.), Morrison (35.), ill. Montvai (50.), Csordás (75.)
Kiállítva: Rósa D. (79., FTC)

ZTE FC-Budapest Honvéd 0-1 (0-1)
Gól: Panikvar (14., öngól)

Paksi FC-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)
Gól: Lisztes (63.)

Nyíregyháza Spartacus-Lombard Pápa 3-1 (1-0)
Gól: Andorka (41.), Miskolczi (66., 11-esből), Abdelali (73.), ill. Gyömbér (58.)

Vasas-Szombathelyi Haladás 0-0

Kaposvár-Győr 1-3 (1-0)
Kaposvár, 2000 néző. Vezette: Vad II
Gól: Stanic (15.), illetve Petrók (öngól, 69.), Kink (80., 86.)

Az élcsoport:
1. DVSC 61 pont, 2. Videoton 57, 3. Győr 50, 4. ZTE 46, 5. Újpest 45 (26 mérkőzés), 6. MTK Budapest 40 (26), 7. Ferencváros 35

Ajánlott videó

Olvasói sztorik