Élet-Stílus

Bajnok a Győr

Megvédte bajnoki elsőségét a Győr, miután a női kézilabda NB I döntőjében másodszor is legyőzte a DVSC csapatát.

A DVSC – akárcsak a 35-21-re elveszített első meccs alkalmával – jól kezdett, 3-1-re ellépett, a kemény debreceni védekezést lassan megszokó ETO a 14. percben Görbicz büntetőjével vette át a vezetést. A vendégek irányítóját, Kovacsicsot gyorsan kétszer is kiállították. A bírók amúgy sem voltak „szívbajosak”, sorra szórták ki a játékosokat, alig volt olyan szakasz, amikor mindkét gárda teljes létszámban lett volna a pályán.

7-7 után lépéselőnybe került a Győr, a hazaiak sok cserével próbáltak frissíteni, majd amikor ez sem vált be, a 23. percben, 8-11-nél időt kért a Debrecen vezetőedzője, Köstner Vilmos. Ugyan a szünet előtt sikerült egyenlíteni, a félidőt Vérten gólja zárta.

A második játékrész három hazai találattal indult, és ezt a lélektani előnyt kihasználta a trónkövetelő. Felváltva potyogtak a gólok, ám a DVSC még emberhátrányban is őrizte vezetését. Kiss kapus büntetőt fogott, viszont amikor Görbicz rövid ápolás után visszatért, fordított a Győr (19-20). Amorimot sem tudták megállítani a debreceni védők.

A hajrá előtt, 21-24-nél időt kértek a hazaiak, azonban a lendületbe jött riválist már nem lehetett feltartóztatni. Igaz, a hajrá izgalmas volt, a Debrecen feljött 26-25-re, de már nem változott az eremény, így két meccsen eldőlt az arany sorsa.

GALÉRIA

GALÉRIA

A története hetedik bajnoki elsőségét szerző győri együttest sem az alapszakaszban, sem pedig a rájátszásban nem kapott ki az idény során. Ezt megelőzően 1957-ben, 1959-ben, valamint 2005-ben, 2006-ban, 2008-ban és 2009-ben volt bajnok.

Női NB I, Arany Ászok rájátszás, döntő, 2. mérkőzés:

DVSC-Korvex – Győri Audi ETO KC 25-26 (12-14)
A párharcot 2-0-ás összesítéssel a Győr nyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik