Élet-Stílus

Küszöbön a címvédés a Soproni Ligában

A Debrecen négy pontra növelte előnyét a tabella élén, miután 3-2-re legyőzte a vendég Videotont a labdarúgó Soproni Liga rangadóján.

A Videoton már a 4. percben lépéselőnybe került. Elek szerzett labdát a hazai tizenhatos előterében, majd 11 méterről a bal alsó sarokba lőtt. A Loki átvette a játék irányítását, és a szünetig megfordította az állást. A 28. percben Laczkó ívelt középre a bal oldalról, Feczesin fejesét védte Sebők, Szakály azonban két lépésről a léc alá vágta a labdát.

A bekapott gólig az eredmény tartásával megelégedő Videoton valamivel aktívabbá vált, elsősorban távoli lövésekkel veszélyeztetett. A Loki a 42. percben vette át a vezetést, Feczesin passzolt Czvitkovics elé, aki állítgatás nélkül 16 méterről a hosszú sarokba lőtt.

Polonkai lábában volt az egyenlítés, igaz, benne is maradt, a fehérvári középpályásának ugyanis kicsit hosszúnak bizonyult Sándor indítása, így nem tudta megfelelően kapu felé irányítani a labdát. A második félidőt lendületesen kezdte a Videoton, és ennek meg is lett az eredménye. Elek után egy másik védő, jelesül Lipták iratkozott fel a gólszerzők közé, miután Nagy beívelt szabadrúgását követően 8 méterről a bal felső sarokba fejelt.

A debreceniek nagy lépést tettek a bajnoki cím felé (MTI)

A debreceniek nagy lépést tettek a bajnoki cím felé (MTI)

A folytatásban a Videotonnak voltak ígéretesebb helyzetei, ezzel szemben a Debrecen szerezte meg a vezetést egy furcsa góllal: Coulibaly a földre fejelte a labdát, rendkívül ügyetlennek tűnt a mozdulat, de így lett jó, miután a talajról felpattant labda áthullott a gólvonalon menteni igyekvő Lipták feje fölött. Mivel az eredmény már nem változott – Sitku állt a legközelebb az egyenlítéshez, de távoli lövés után a léc fölött zúgott el a labda -, a címvédő Debrecen négy pontra növelte előnyét a legfőbb riválisával szemben.

Herczeg András, a DVSC vezetőedzője:
„Mindkét csapat jól játszott, kiváló mérkőzést láthatott közönségünk, amelynek nagyon sokat köszönhetünk most is. A játékosok óriási szívvel és jól futballoztak, de a bajnokság még nem dőlt el. Mostantól csak a következő ellenfelünkre, az Újpestre gondolunk”.

Mezey György, a Videoton vezetőedzője:
„Szerencsés körülmények között nyertek. Le a kalappal a csapatom előtt, mert jól futballozott. A szerencsés győztes gól ugyanakkor semmit nem von le a Debrecen érdemeiből. Nem adjuk fel a küzdelmet, de innentől a Debrecen a nagy esélyes”.

A bajnoki versenyfutás

1. Debrecen 61 pont
Hátralévő mérkőzések:
Újpest FC (idegenben)
Győri ETO FC (otthon)
Kecskemét (idegenben)

2. Videoton 57 pont
Hátralévő mérkőzések:
Vasas (otthon)
Újpest FC (otthon)
Győri ETO FC (idegenben)

Soproni Liga, 27. forduló:
DVSC-TEVA – Videoton 3-2- (2-1)
Gól: Szakály P. (28.), Czvitkovics (42.), Coulibaly (75.) ill. Elek (7.), Lipták (55.)
DVSC: Polekszics – Bodnár, Mészáros (Komlósi, 46.), Mijadinoszki, Laczkó – Czvitkovics, Szakály P. (Kiss Z., 78.), Szélesi, Yannick – Feczesin (Dombi, 70.), Coulibaly
Videoton: Sebők – Andics, Lipták, Horváth G., Elek – Sándor, Farkas I B., Polonkai, Nagy D. (Farkas II B., 78.)- Nikolics (Sitku, 62.), André Alves (Vujovics, 73.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik