Élet-Stílus

Először Magyarországon az a-ha

Az év szuperkoncertjét adhatja az a-ha, akik július 14-én lépnek fel Budapesten. A norvég együttes a Papp László sportarénában ad koncertet.

Legendás buli lehet a július 14-ei fellépésből, már csak azért is, mert az együttes varázslatos színpadképpel és 16 méteres videófallal készül. A norvég együttes csütörtökön, New Yorkból indult turnézni és Németország, valamint Ausztria után – történetük során először – Magyarországra is tesznek egy kitérőt.

A norvég együttest 1982-ben a gitáros Pal Waaktar-Savoy, a billentyűs Magne Furuholmen és az énekes Morten Harket alapította. Első nagy slágerük a Take On Me volt, mely az egész világon a slágerlisták élére repítette a triót. Bemutatkozó anyaguk az 1985-ös Hunting High and Low emellett több nagy slágert is tartalmazott, 11 millió darabot adtak el belőle világszerte. 1994-től szólókarrierjüket építgették az együttes tagjai, majd hét év szünet után, 2000-ben új albummal jelentkeztek. Azóta négy új albumot adtak ki, legutóbb a Foot of the Mountaint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik