Élet-Stílus

A vb előtt megnevezik Lippi utódját

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) még a június 11-én kezdődő világbajnokság előtt ki akarja jelölni Marcello Lippi szövetségi kapitány utódját. A szakvezető nem kommentálja a híreket.

“Lippi? Már decemberben megbeszéltük, hogy még a vb előtt döntünk, elsősorban amiatt, hogy tiszta helyzetet teremtsünk a kiutazást megelőzően” – mondta Giancarlo Abete, a szövetség elnöke, aki elárulta, hogy a vb-célokat illetően nincs konkrét elvárás a nemzeti együttessel szemben.

„Olaszországnak sohasem volt minimális célkitűzése. Arra kérjük a válogatottat, hogy egy négyszeres világbajnokhoz méltóan képviseljen bennünket.”

A Squadra Azzurrát négy éve világbajnoki aranyig vezető Lippi a mostani torna végéig vállalta a feladatot. Utódját a várakozások szerint június 8-án jelölik ki, amikor a válogatott elutazik Dél-Afrikába. A szemüveges szakvezető szerint a saját és a csapat távolabbi sorsánál fontosabb a közeljövő, a lehető legjobb felkészülés.

„Nem hiszem, hogy most az lenne a legfontosabb, július 12-étől ki áll majd az olasz válogatott élén” – hárította el a kérdést a római Borghesiana edzőkomplexumban szervezett sajtótájékoztatón. „Világbajnokság vár ránk, s az olasz hagyományok köteleznek. Négyszer nyertünk, és ez nagyon sokat jelent.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik