Élet-Stílus

Fülöpék csatát és háborút vesztettek

A Tottenham lesz a negyedik angol BL-induló. A londoniak 1-0-ra győztek Fülöp Mártonék otthonában, s egy fordulóval a vége előtt már behozhatatlan az előnyük. Videó.

Az Aston Villa elleni csatához képest Roberto Mancini egy helyen változtatott, a sérülése után visszatért Barry kiszorította Vieirát.

A 29. fordulóból elhalasztott és szerdán bepótolt mérkőzésen a hazaiak kezdtek jobban, Barry és egy cselsorozat után Tévez veszélyeztetett, ám a nagyobb helyzetet a Spurs hagyta ki – a 17. percben Crouch csúsztatott a kapufára. Percekkel később King már a hálóba fejelt, ám mivel szabálytalankodott Barryvel szemben, a játékvezető nem adta meg a találatot.

A hajráig tartalékoltak a csapatok, az utolsó percekben viszont ismét beindult a galopp. Adam Johnson lövését Gomes hárította, ezt követően Barry lövése megpattant Bale-en, ám Gomes óriási reflexszel hárított.

Manchester City-Tottenham – összefoglaló:


Szünet után a City támadásban maradt. Barry emelésére percekkel később Defoe válaszolt, a szélső külsővel igencsak eltalált lövését Fülöp tornászta fölé, majd amikor a magyar is verve volt, előbb Defoe, és az ismétlő Crouch is hibázott. A kitámadó manchesterieket egyre többször lepte meg a londoniak ellentámadása, a 78. percben Crouch fejesénél védett nagyot a magyar kapus – hat perccel később viszont már ő sem tehetett semmit: Kaboul ívelt be jobbról, Fülöp csak kitenyerelni tudta a labdát, s Crouch köszönte szépen, közelről megszerezte azt a találatot, amely szűk fél évszázad után ismét a legrangosabb kupasorozatba repítette az 1961-ben még bajnokként induló Spurst.

Gera Zoltán csapata, a Fulham is otthonában szenvedett egygólos vereséget, az Európa Ligában döntős londoni gárda a Stoke Citytől kapott ki, Gera végigjátszotta a találkozót.

premier league

Elhalasztott mérkőzések:

Manchester City-Tottenham 0-1 (0-0)
City of Manchester Stadion, 47 370 néző. Vezette: Bennett
Gól: Crouch (83.)
City: Fülöp – Zabaleta, Touré, Kompany, Bridge – Adam Johnson (Wright-Phillips, 72.), De Jong, Barry (Vieira, 57.), Bellamy (Santa Cruz, 84.) – Adebayor, Tévez
Tottenham: Gomes – Kaboul, M. Dawson, King, Assou-Ekotto – Lennon (Bentley, 71.), Huddlestone, Modric (Palacios, 89.), Bale – Crouch, Defoe (Pavljucsenko, 81.)

Fulham-Stoke City 0-1 (0-0)
Gól: Etherington (83.)

Az élcsoport:
1. Chelsea 83 pont, 2. Manchester United 82, 3. Arsenal 72, 4. Tottenham 70, 5. Manchester City 66, 6. Aston Villa 64, 7. Liverpool 62, 8. Everton 58, 9. Birmingham City 50

Ajánlott videó

Olvasói sztorik