Élet-Stílus

Bombagólok okozták a Fradi vesztét

A Győr két jól eltalált lövéssel győzte le a vendég Ferencvárost a Soproni Liga 26. fordulójának keddi esti mérkőzésén.

A Győr tíz perc alatt eldöntötte a Ferencváros elleni bajnokiját, amelyen az özönvízszerű eső is jócskán megnehezítette a csapatok dolgát. Előbb Tokody bombázott 25 méterről a jobb felső sarokba, majd Kink 17 méterről, jobbról lőtt laposan a hosszú sarokba.

A fővárosi zöld-fehéreknek csak a hajrában jött össze a szépítés, a magyar élvonalban először eredményes Abdi 15 méterről lőtt a jobb alsó sarokba (a gólban a tizenhatos bal szélén erőszakosan labdát szerző és pontosan passzoló Elding is főszerepet játszott), igaz, a vendégek jogosan kérnek számon egy büntetőt Solymosi játékvezetőn, aki valamiért nem vette észre, hogy Józsi kézzel ütötte el a labdát még az első félidőben.

A krónikához tartozik még, hogy Tokody idő előtt mehetett zuhanyozni, miután a 90. percben második sárga lapját is megkapta. A tavasszal sokáig veretlen Fradi zsinórban másodszor kapott ki a Soproni Ligában. A Győr győzelmével megerősítette harmadik helyét a tabellán, igaz, üldözői, a ZTE és az Újpest csak szerdán lépnek pályára.

Soproni Liga, 26. forduló:
Győri ETO FC-Ferencváros 2-1 (2-0)
Gól: Tokody (7.), Kink (11.), ill.Abdi (84.)
Kiállítva: Tokody (90., Győr)

Videoton FC-MTK Budapest 0-1
DVSC-TEVA – Vasas 3-0

Szerda:
Diósgyőri VTK-Nyíregyháza Spartacus, 18:00
Budapest Honvéd-Szombathelyi Haladás, 18:00
Újpest FC-Kaposvári Rákóczi, 18:00
Kecskeméti TE-Ereco – Paksi FC, 18:00
Lombard Pápa-ZTE FC, 19:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik